Demokrat Parti GİK Üyesi Aşkın Çelik, “Anayasa Mahkemesi, başvurumuzu karara bağladı. Kırat logosunu artık sadece Demokrat Parti kullanabilecek” dedi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aşkın Çelik, “Demokrat Parti’ye ait olan ve kendisiyle özdeşleşen ‘kırat’ logosu artık sadece Demokrat Parti tarafından kullanılacak ne yazık ki bizden sonra kurulan partilerin bu logo ile seçimlere girmesi karışıklığa neden oluyordu. Başvurumuz üzerine alınan bu karar ile Doğru Yol Partisi ve Muhafazakar Yükseliş Partisi bundan böyle kırat logosunu kullanamayacaklar.

 

Seçmenimiz kırat logosunu görünce Demokrat Parti sanarak logomuzu kullanan partilere yanlışlıkla oy kullanıyorlardı. Alınan bu kararla artık on binlerce oyumuz heba olmayacak.

Kırat, defalarca iktidar olmuş içinden Başbakanlar ve Cumhurbaşkanı çıkarmış bir partinin logosudur. Kırat biz Demokratlar için önemlidir. Kırat dün vardı, bugünde var yarın da olacaktır. Kırat Demokratlar  için sadece bir logo değildir.

Kırat, Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü sağlayacak milletle devlet mekanizmasını örtüştürecek anlayışın ismidir.

Anayasa Mahkemesi ise oy çokluğu ile aldığı karar da; 'Demokrat Parti tarafından kullanılan parti ambleminin, daha sonra kurulan bir parti olan Doğru yol Partisi tarafından da karışıklığa yol açacak derecede benzer bir şekilde kullanılmasının karıştırılmaya ve seçmeni yanıltmaya elverişli olduğu ve bu nedenle amblemin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine' karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Muhafazakar Yükseliş Partisi ile ilgili şikayet için aldığı karar da ise, 'Muhafazakar Yükseliş Partisinin 'Dünya üzerinde yüzünü hilale dönük şekilde iki ayağı üzerine şaha kalkmış beyaz at' amblemini de seçmeni yanıltmaya elverişli olduğu gerekçesiyle hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden kaldırılmasını oy çokluğu ile kararlaştırdı” dedi.

 

Editör: TE Bilişim