İzmir'de görülen FETÖ davasında,Denizli’de de görev yapan eski  Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’in tahliye talebi,  kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle ret edildi.

PAMUKKALEHABER

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin aralarında Denizli’de de görev yapan eski Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’in de bulunduğu 152'si tutuklu 270 sanığın yargılanması devam ediyor. 
57’nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nuri Başol savunmasında, Sıkıyönetimin direktifleriyle hareket etmediğini talimat vermediğini öne sürerek “Eğer sıkıyönetim komutan yardımcısı olarak hareket etsiydim. Listede sıkıyönetim komutanı olarak bulunan Memduh Hakbilen’le görüşmem lazımdı. Ama ben ne görüştüm ne de telefonda konuştum. Ortada darbeye yönelik bir niyet ve kasıt yoktur. Eylem ve fiilde yoktur. Suçlamalar somut delillere dayanmıyor” diyerek suçlamaları ret etti. 

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Mehmet Nuri Başol’un da savunmasından sonra Mahkeme Başkanı Oktay Tabur, talepleri değerlendirdi. Mahkeme Başkanı Oktay Tabur, Memduh Hakbilen ve Mehmet Nuri Başol'un kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tahliye taleplerini reddetti. (İZMİR İHA)
 

Editör: TE Bilişim