DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen, Türkiye'deki ekonomik gelişmeler ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

"Türkiye zor bir dönemeçten geçmekte. Bu günlerde "Türkiye batıyor " gibi söylemler ortaya atmanın memlekete ihanet olduğunu düşünmekle birlikte, bu çarktan kurtulmak için yapılması gerekenler konusunda fikirlerimizi beyan etmenin de bir hak ve görev olduğunu düşünüyoruz.
 
Hiç bir acil ve sürpriz çözümün kalıcı olmadığı mutlaktır. Antibiyotiklere değil,bizi ayağa kaldıracak ve her daim dik tutacak vitaminlere ihtiyacımız var.
 
Reçete bellidir: DEMOKRASİ-İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ-İÇTE VE DIŞTA İSTİKRARLI VE BARIŞÇI POLİTİKALAR-GÜVENİLİ YARGI = EKONOMİK GÜÇLENME dir.
 
Ülkeye, kendimize özgüven ve özsaygıyı tazeleyecek ve dünyaya "ne yapıyor bu Türkler " dedirtecek gelişmeler kaydetmeliyiz.
 
Hemen ve samimi olarak başlamalıyız ki;
 
*Sağlam - barışçı Uluslarası ilişkiler dili-lisanı
*Sıkı para politikası ve bunu gösterecek şekilde, kamu harcamaları ve yöneten harcamaları tasarrufu yani sıkı bir mali politika
*Enflasyonla mücadele,
*Yazarlarımıza-çizerlerimize-gazetecilerimize-aydınlarımıza-sanatçılarımıza özgürlüklerinin iadesi
*Parlamentodaki siyasi dilin yumuşaması ve kardeşlik vurguları
*Yargıda reform ve kaliteyi getirecek uygulamaların ilk adımları
*"AB görüşmelerine başlıyoruz" söylemi ve gerçek adımlar
* Özellikle ekonomide ülkenin yetiştirdiği dünya çapında değerli ekonomistlere "tanm bağımsızlıkla görev verilmesi"
 gibi adımlar bugünün sancılarını kısa vadede değilse bile hızla giderecektir.
 
Biz kendimize güveniyoruz, üretmeye çalışmaya memleketimiz için değer yaratmaya devam edeceğiz. Bu günler de geçecektir. Yeter ki inançlı-samimi-istikrarlı ve yenilikçi olalım."

Editör: TE Bilişim