Denizli Haber - Yeni dönemde Anadolu’nun sesinin daha çok duyulacağı yeni bir rota belirlediklerini belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Anadolu’nun kalkınma dinamiklerini, Anadolu iş insanının rekabetçilik gücünü, ortak akıl ve ortak bir vizyon çerçevesinde Türkiye Hayalimize ulaşacak politika ve aksiyona dönüştüreceğiz. Hayalimizdeki Türkiye’yi sivil toplum ile birlikte inşa ederken; Anadolu’yu kalkınmanın itici gücü yapacağız” dedi.

31 Mayıs 2022 / Antalya – Türkiye'nin gönüllük esasıyla bir araya gelmiş en kapsayıcı bağımsız iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), “Anadolu’nun Liderleri Buluşması” Antalya’da yapıldı. TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu’nun Liderleri Buluşması’na TÜRKONFED Yön.Krl.Bşk.Yrd. - GESİFED Yön.Krl.Bşk. Oktay Mersin, TÜRKONFED Yön.Krl. Üyesi – GESİFED Yön.Krl.Bşk.Yrd. Hakan Urhan ve TÜRKONFED Derinleşme Komisyonu Üyesi - GESİFED Yön.Krl. Genel Sekreteri Özlem Köseoğlu ile Türkiye’nin dört bir yanından iş insanları katıldı. İki gün boyunca düzenlenen toplantılarda, bölgelerdeki sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu.

“DÜNYANIN TÜRKİYE’YE, TÜRKİYE’NİN ANADOLU’YA İHTİYACI VAR”

Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nın açılışında konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Önümüzdeki bir yıl hem iş dünyamız hem de ülkemiz açısından ‘Hayalimizdeki Türkiye’yi inşa etmek için çok önemli. Bu yeni dönemde TÜRKONFED olarak, federasyon başkanlarımızın destekleri sayesinde Anadolu’nun birikimi ile ülkemizin ortak kalkınma hikayesine güç verecek; üyelerimize, paydaşlarımıza ve ülkemize değer yaratmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Çünkü toplumsal refah seviyemizi artırmak istiyorsak, bunun yolu, yerelin ve bölgelerimizin potansiyellerini etkin kullanmaktan geçiyor. Dünyanın Türkiye’ye, Türkiye’nin ise Anadolu’nun bağrında saklı olan kadim üretim ve dayanışma kültürüne her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu günlerden geçiyoruz. Hedefimiz Anadolu’yu kalkınmanın itici gücü yapmak. Bu nedenle yeni dönemde Anadolu’nun sesinin daha çok duyulacağı, yeni bir rota belirledik. Anadolu’nun kalkınma dinamiklerini, Anadolu iş insanının rekabetçilik gücünü, yönetim kurulumuz, federasyonlarımız, derneklerimiz ile ortak akıl ve ortak bir vizyon çerçevesinde Türkiye Hayalimize ulaşacak politika ve aksiyona dönüştüreceğiz” dedi.

‘ÜÇÜZ DÖNÜŞÜM ÇAĞINDA EN BÜYÜK POTANSİYELİ ANADOLU BARINDIRIYOR”

TÜRKONFED Yön.Krl.Bşk.Yrd. - GESİFED Yön.Krl.Bşk. Oktay Mersin, federasyonumuz TÜRKONFED öncülüğünde bölgemizde ‘Ortak Akıl’ toplantıları düzenleyerek, kentlerimizin ileri gelen aktörleri ile sorunları ve çözümleri tespit edeceğiz. Ülkemizin ortak aklı ile oluşan çözümler ve politikalar bir yol haritası ile kamuoyu ile paylaşacağız. Bu süreçte TÜRKONFED, federasyonlar ve üyeler daha fazla sahada olacak; Anadolu’nun kalkınma hikayesini, ülkemizin refah yolculuğunun yapı taşı haline getirilecek. Yıl sonuna kadar 60’a yakın ilde, ‘dijitalleşmeden yeşil dönüşüme, girişimcilikten kadın ve gençliğe, yerel kalkınmadan demokrasiye’ toplumsal refah yolculuğunda Anadolu’nun potansiyelini fırsata dönüştürmesine TÜRKONFED olarak rehberlik edecek çalışmalar yürüteceğiz.”

Sorunun değil çözümün bir parçası olarak, toplumsal refah artışı için Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor dönemin de hep birlikte atlatılacağına TÜRKONFED olarak inandıklarını vurgulandığını aktaran Mersin, “Dünyayı ve Türkiye’yi hem kendimiz hem de insanlık için daha iyi hale getirmek istiyoruz. Sorunlarımızın neler olduğunu, kırılganlıklarımızın nerede yattığını, ülkemizin önündeki bölgesel ve küresel riskler ile fırsatların geleceğimiz için neler vadettiğini biliyoruz. İnsanlık tarihinin en önemli değişim aşamalarından biri olan bu dönemi yeni vizyon bakışımızda, “Dijital-Yeşil ve Toplumsal Dönüşüm” eksenli 3D, yani Üçüz Dönüşüm olarak tanımlıyoruz. Zihinsel bir değişimi zorunlu kılan Üçüz Dönüşüm çağında, ülke olarak en büyük potansiyelimiz de Anadolu’da yatıyor. “ dedi.

ALİ EROĞLU: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİNDE HAYALLERİMİZİ VE İDEALLERİMİZİ PAYLAŞTIK”

26 bölgesel, 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon, ulusal-uluslararası 300’ün üstünde üye dernek ve 50 bini aşkın şirketi temsil eden TÜRKONFED’in gücünü ve etkinliğini Anadolu’nun her bölgesinde, ülkesi için üreten iş insanlarından, sivil toplum gönüllülerinden aldığını anlatan TÜRKONFED Başkan Yardımcısı, Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu Başkanı Ali Eroğlu ise şunları söyledi: “Her ses, her renk ve her düşüncenin en büyük zenginliğimiz olduğu bilinciyle çalışıyoruz. Zorlu pandemi koşullarına veda ettiğimiz bugünlerde, özlediğimiz kucaklaşmaları gerçekleştirmeye, tanışmaya, sohbet etmeye ve yeni fikirler üretmeye çok ihtiyacımız vardı. Anadolu’nun Liderleri Buluşması bize bu fırsatı verdi. Anadolu’nun her bölgesinden gelen sivil toplum gönüllüleri olan federasyon başkanlarımız ve üyelerimiz ile aynı amaca, ortak akıl ve ortak vizyon ile odaklandık. Ülkemizin geleceğinde hayallerimizi ve ideallerimizi paylaştık; bunları gerçekleştirmek için ihtiyaçlarımızı belirledik. İki günlük Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda her birimiz, daha güçlü ve kararlı bir şekilde, ‘Hayalimizdeki Türkiye’ için çalışma motivasyonunu elde ettik.”

Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Can Selçuki, TÜRKONFED Bakış Açısından Türkiye ve Dünya Ekonomisi Sunumu’nu gerçekleştirirken, kapanış oturumunda ise KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, TÜRKONFED Yeni Dönem, Yeni Ufuklar Vizyon Belgesi ışığında güncel gelişmeleri değerlendirdi.

TÜRKONFED Hakkında:

Çatısı altında 30 federasyon ve 286 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Kuzey Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Doğu Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Kuzey Marmara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, İpekyolu, Kapadokya, Mevlana, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa KOBİ Birliği (SMEunited) üyesidir.

Editör: TE Bilişim