3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerde çalışan engelli personeller için konser düzenlendi. Ayrıca her ay Sağlığınızın Takipçisiyiz projesi kapsamında yapılan ev ziyaretlerinde bu ay engelli vatandaşlara ziyarette bulunuldu.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak adına çeşitli etkinlikler yapıldı. Denizli Devlet Hastanesi’nde engelli personellere yönelik konser düzenlenirken, Sağlığınızın Takipçisiyiz projesi kapsamında engelli vatandaşların evlerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Denizli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen konsere Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar’ın yanı sıra genel sekreterlik çalışanları, hastane yöneticileri ve engelli personeller katıldı.  Solist Soner Bektaş’ın türküleri eşliğinde birliğe bağlı hastanelerde çalışan engelli personeller gönüllerince eğlenirken, Çivril Devlet Hastanesi’nde çalışan görme engelli personel Hasan Uslu duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra şiir okudu.  Yine görme engelli Cemal Avcık da çaldığı bağlama ve söylediği türkülerle dinleyenleri hüzünlendirdi.

 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar birliğe bağlı hastanelerde engelliler için yapılan düzenlemelerden bahsederken, herkesin bir gün engelli olabileceğini, empati kurarak engellerin aşılabileceğini söyledi. Acar : “Gerek dünyada gerek ülkemizdeki nüfusun yüzde 10’nun üzerinde engelli insanımız var. Fiziksel olarak insanların rahat hareket edememesini, özgürlüğünün kısıtlanmasını insan başına gelmeyince bilemez. Hastanelerimizde engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde dolaşabilmesi, işlerini kendilerinin yapabilmesi açısından fiziksel düzenlemeler yapıyoruz. Her ay sağlık tesislerini dolaşarak engelliler için yapılan çalışmaları, yapılacak olan düzenlemeleri yerinde inceliyoruz.  Unutmayalım hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Bu yüzden empati yaparak onların dertlerini, sıkıntılarını bir nebze de olsa anlamaya çalışmalıyız. Birlik olarak da bunun gayreti içerisindeyiz” dedi.

 

‘SAĞLIĞINIZIN TAKİPÇİSİYİZ’ ENGELLİ EVLERİNDE

Sağlığınızın Takipçisiyiz projesi kapsamında bu ay hastanelerde tedavi gören engellilere yönelik ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini anlatan Osman Acar, 56 yaşında yüzde 60 engeli bulunan ve trafik kazası sonucu ayağında kırık oluşan Ali Yaşar’ı evinde ziyaret etti. Yaşar ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Acar, birlik olarak her ay hastanelerde ameliyat olan vatandaşları ziyaret ettiklerini bu ay da 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla engelli olan ve hastanelerde tedavi gören vatandaşlara ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim