Denizli’nin Merkezefendi İlçesi, Yeşilköy Caddesi üzerinde bulunan bir optik mağazasında meydana gelen hırsızlık olayı, polisi bile şaşkına çevirdi. 

Normal bir müşteri gibi gözlük mağazasına giren 40 yaşlarında ki bir kadın, mağaza çalışanları ile kısa bir süre sohbet ettikten sonra, çantasından çıkardığı kırık bir gözlük için çerçeveye ihtiyacı olduğunu söyledi. Kadının isteği üzerine reyonlara yönelen mağaza çalışanı gözlük camına uygun bir çerçeve aramaya başladı.  Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, mağaza çalışanının yanından ayrılması ile masada bulunan eşyalara göz gezdirdiği görünen şüpheli, izlenmediğini fark ettiği anda masaya uzanarak bir şey alıp çantasına götürürken kayıtlara geçiyor.

KAMERALARA YANSIDI

Sıradan bir müşteri gibi girdiği mağazadan hırsızlık şüphelisi olarak çıkan kadının masadan ne aldığı, kendisi ile ilgilenen çalışanın şüphesi üzerine kısa sürede aydınlatıldı. Şüpheli kadının mağazadan çıkması ile işverenini uyaran çalışan, “Kadın masadan bir şeyler aldı ama emin olamadım. Kamera kayıtlarını kontrol edebilir miyiz” sözleri üzerine kayıtlar incelendi. Mağaza sahibi tarafından incelenen görüntülerde söz konusu şüpheli kadının masa üzerinde bulunan cüzdandan bir şey aldığı tespit edildi.

POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI

İşyeri sahibi tarafından izlenen görüntülerin ardından olay yerine çağırılan güvenlik güçleri, kayıtları tekrar inceledi. Kısa süre sonra mağaza çalışanlarından Hilal Beken’e ait olduğu tespit edilen ve masa üzerinde bulunan cüzdanından kimlik kartının alındığı anlaşıldı. Cüzdanda bulunan 700 TL paraya hiç dokunulmaması ve sadece kimlik kartının alınmış olması polis ekiplerini de şaşırttı. Kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, şüpheli kadının yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: Denizlikenthaber.com

 

Editör: TE Bilişim