DENİZLİ Genç İşadamları Derneği (DEGİAD), vefat eden eski başkanları Sadık Emre Çaputçu ve Mehmet Güneş Özsoy'un isimlerini 2 bin fidan dikerek kuracakları hatıra ormanında yaşatacak. Proje için DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen ile Doğa ve Çevre Vakfı Başkanı İsmet Abalıoğlu protokol imzaladı.

 DEGİAD geçen yıl vefat eden eski başkanları Sadık Emre Çaputçu ile üç yıl önce vefat eden eski başkanları Mehmet Güneş Özsoy'un anısına 2 bin fidanlık hatıra ormanı oluşturacak. DEGİAD'ın Doğa ve Çevre Vakfı işbirliğiyle Denizli-Muğla Karayolu üzerinde Tavas Sarıabat bölgesinde kurulacak hatıra ormanına iki başkanın ismi verilecek. DEGİAD ile DOÇEV arasında, Sadık Emre Çaputçu ve Mehmet Güneş Özsoy Hatıra Ormanı kurulması için protokol imzalandı. İmza törenine DOÇEV Başkanı İsmet Abalıoğlu, DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, DEGİAD'ın 7'inci dönem Başkanı Mehmet Güneş Özsoy'un eşi Selhan Özsoy ve kızı Didem Özsoy ile 11'inci Dönem Başkanı Sadık Emre Çaputçu'nun eşi Aslı Çaputçu, annesi Engin Çaputçu, ağabeyi Levent Çaputçu, yengesi Beyza Çaputçu ve DEGİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

 FİDAN BAĞIŞLARI YÖNLENDİRİLECEK

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen protokol imza töreninde zamansız kaybettikleri iki eski başkanın adını yaşatmak için dernek olarak DOÇEV'e 2 bin fidan bağışladıklarını söyledi. Sözkesen, "Acılarını hala içimizde hissettiğimiz iki başkanımızın adını hatıra ormanında yaşatma kararı aldık. Bu konuda DOÇEV ile işbirliği yapacağız. DEGİAD'ın özel etkinliklerine katılım sağlayan kişi ve kurumlar adına düzenlenecek fidan bağışı sertifikaları ve DEGİAD üyelerinin doğum günü kutlama bağış kartları ile yapılacak fidan bağışları Tavas Sarıabat ağaçlandırma bölgesinde oluşturulacak hatıra ormanına yönlendirilecek" dedi.

Protokolün kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten DOÇEV Başkanı İsmet Abalıoğlu ise, "Hem bir dönem benim de içinde yer aldığım bir sivil toplum kuruşunun böyle bir bağışta bulunmuş olması, hem de çok sevdiğim ve genç yaşta yitirdiğimiz iki işadamının isminin yaşatılacak olması beni mutlu etti" diye konuştu.

 

 AİLELER MEMNUN OLDU

 Üç yıl önce yaşamını yitiren DEGİAD eski başkanı Mehmet Güneş Özsoy'un eşi Selhan Özsoy, "Bizim için çok anlamlı bir hediye oldu. Eşimin hatıralarının burada yaşatılacak olması beni duygulandırdı" dedi.

 Duygusal anların da yaşandığı imza töreninde, geçen yıl yaşamını yitiren Sadık Emre Çaputçu'nun annesi Engin Çaputçu gözyaşlarını tutamazken, eşi Aslı Çaputçu da "Bu vefalı davranış bizi çok mutlu etti. Babasının ismini taşıyacak bir hatıra ormanı oluşturulmasına en çok kızımız Elif sevinecek" diye konuştu.  Ferah IŞIK/ DENİZLİ, (DHA)

Editör: TE Bilişim