Derin kazı çalışmalarının tasarımı, projelendirilmesi, saha hazırlığı ve uygulaması konularının ele alındığı "İksa Sistemleri, Kazı Güveliği ve Alınacak Önlemler" semineri, Yük.İnş.Müh. Ozan Dadaşbilge`nin sunumuyla İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin yerel zemin profili hakkında geniş bir bilgi birikimine ve uygulama tecrübesine sahip olan Dadaşbilge, yakın geçmişimizde Türkiye’de yaşanan ve bazı iksa yapılarının çökmesine sebep olan sorunlar hakkında İnşaat Mühendisleri Odası üyelerine bilgi verdi. Farklı yapılardan örnekler göstererek, uygulamada yapılan hataların ve karşılaşılan pek çok sorunun projelendirme ve uygulama aşamalarında nasıl çözülebileceği konusunda tecrübe ve bilgi paylaşımında bulundu.

İnşaat mühendislerinin yoğun katılım gösterdiği, hem projelendirme hem de uygulama konularının işlendiği sunum sonrası soru-cevap bölümünün ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof.Dr. Şevket Murat Şenel, Yük.İnş.Müh. Ozan Dadaşbilge`ye Teşekkür Plaketini takdim etti.

Editör: TE Bilişim