İşadamı İbrahim Erkarslan, kendisini maddi olarak yok etme aşamasına getiren bir bankanın hukuksuz uygulamalarına karşı, var olma mücadelesi veriyor.

Türkiye’nin en büyük bankasına karşı, kendisine yapılan usulsüzlükleri ispat etmeye çalışan işadamı İbrahim Erkarslan, düzenlediği basın toplantısı ile Banka tarafından kendisine edilen eziyetlere ve hesaplarına konan usulsüzlüklere karşı sesini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Banka tarafından elinin-kolunun bağlanarak borçlarını demesi istendiğini, hesabında para olmasına rağmen bankanın alacağını kendisine ait taşınmazları satarak tahsil etme yoluna gittiğini anlatan Pamukkale Güvenlik sahibi İbrahim Erkarslan, “Ben sadece adalet istiyorum.” Dedi.

Düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bankayı şikayet eden işadamı Erkarslan; toplantıda kendisini şöyle savundu: “Mahkemeler önündeki hak arayış mücadelem 7 yıldır devam etmekte ancak artık dayanacak gücüm kalmadığı için kamuoyunun vicdanına sunuyorum. Allah katındaki adaletin tecelli edeceğinden şüphem yoktur ancak bu dünya da dayanacak gücümüz kalmamıştır. Zira hak arama mücadelemizi maddi anlamda büyük bir güce sahip T.c. Ziraat Bankasına karşı sürdürmekteyim.

Ziraat bankası avukat ordusu ile üzerime gelirken bense rica minnet dilekçe yazdırmaya çalıştığım dostlarım ve kendi dilim döndüğünce bu hak arayışını sürdürmeye çalışmaktayım. Bununla birlikte karşı tarafımızdaki kurum devlet kurumu olduğu için kamu gücüne de sahiptir.

Artık dayanacak gücüm kalmadı 7 yıldır bir şekilde bu mücadeleyi devam ettirdim. Birçok lehime karar aldım ama Ziraat Bankası biri bitince diğerini açıyor takip etmekte zorlanıyorum ziraat bankası da bunu bilerek süreleri kaçırmam için kasıtlı yapmakta. Şu an 11 adet icra dosyam olduğunu düşünüyorum, zira kapanan dosyalarım nedense tekrar açılıyor.

Ziraat bankasının yapmış olduğu hukuksuzlukların bir kısmını size anlatmaya çalışacağım. Ziraat bankasına birçok kez girişimlerden bulunarak tam borcumu dosyaları sormama rağmen hiçbir şekilde tam borcumu çıkaramadılar.

ALACAĞI OLDUĞUNU İDDİA EDEN KİŞİ NASIL OLURDA TAM BORCU ÇIKARAMAZ?

Hangi borç neye istinaden çıkarın hesap görelim bende arazilerimi satıp ödeyeyim dedim.

Ziraat bankasında Nebi DÖNMEZ isimli personel bana borcum hakkında yazılı evrak veremeyeceğini söyledi. Niye yazılı evrak vermekten kaçınmaktalar. Tefeciden borç alsan bile tefeci iki katını ister üç katını ister ama sana ödeme miktarını söyler. Bunlar yasal işletme olmalarına rağmen borç miktarını söyleyemediler. Tam borcumu sorduğumda şu dosya hariç bu dosya hariç, dosya masrafı hariç avukatlık masrafı hariç diyerek benim borcumu öğrenmeme dahi izin vermediler.

 Her defasında ihtarlarımda veya sözlü olarak her şey dahil borçlarımın nedeni ile açıklamalarını söyledim. Ama hiçbir şekilde net olarak borcumu söyleyemedi. Teminat mektupları olduğunu söylediler, teminat mektupları teslim edildi, hangi teminat mektubu diye soruyorum bana net bir şekilde cevap veremiyorlar. Teminat mektubu uzatma taleplerimiz haksız olarak niye red edilmiştir.

Benim teminat mektuplarım gerek icra takibinden önce gerekse sonra teslim edildi. Ziraat bankası nakte çevrilmeyen mektupları dahi icra takibine koydu. Sözleşmelerden senetlerden bahsediyorlar. Ben bankaya doğrudan senet vermedim, zaten bankanın doğrudan senet alması da yasakmış ama bizden zamanında aldıkları senetleri kendi şirketlerime cirolatarak hem senet ile takip hem de sözleşmeden dolayı takip yaptılar. Bankalar birliği sistemde borcum olmadığını söylerken ziraat banaksı onca taşınmazımı icra dosyası ile satmasına rağmen borcum halen artmakta. Ziraat bankası olmayan sözleşme ile takip başlatmıştır. Bu durum Yargıtay 19. Hukuk dairesinin 2017/5385 Esas 2019/228 Karar sayılı ilamı ile kesinleşmiştir.

Her yaptıkları icra takibine TAHSİLDE TEKERRÜR OLMAMAK KAYDIYLA yazıyorlar doyarlar fazla olduğu için hiçbir hakim tahsilde tekerrür var mı yok mu inceleyemiyor. Ödediğim borçları dahi tekrardan icraya koyan ziraat bankası kötü niyetli olarak hem hakimlerin adaletin kafasını karıştırmakta dosyaları çoğaltarak da hakimlerin doğru karar vermesini önlemekte istediği gibi dosyalarına yön vermekte.

Şöyle ki; hukuksuzluklarını ortaya çıkardığımda hemen o başka dosyanın konusu hakim bey onunla ilgili şu mahkemede şu dosyamız var diyerek kendine hukukta olmayan bir savunma geliştirmektedir. Menfi tespit davası açtım dosyaya atanan bankacı bilirkişi nasıl oldu ise benim bu duruma düşmemdeki en büyük rolü olan Ziraat bankasının eski müdürü Özkan bey atandı itirazlarım sonucunda bilirkişi değişti.

Bankada nakit param varken ve varsa borcuma mahsup edin dememe rağmen Ziraat bankası icra takibi başlattı sonra da itiraz edince hesaptaki 240.000,00 TL yi sehven görmemişiz dediler. Belki de o gün zarfında asıl borcu ödeyebilecekken şu an onun üç-dört misli fahiş faizlerle karşı karşıyayız.

Şimdi soruyorum:

• Ziraat bankası TAHSİLDE TEKERRÜR OLMAMAK KAYDIYLA DİYEREK KAÇ tane dosya açmıştır.

• Ziraat bankası tüm dosya borcunu çıkarabilecek bir tane ziraat bankası personeli yok mudur?

• Ziraat bankası borcumu nedenleri ile öğrenmek ve varsa ödemek istiyorum. Bu imkan bana verilecek midir?

• Ziraat bankası tahliye işlemi yaparken hamallara hamal parasının yanında yemek ısmarlamış mıdır? Hukukta tahliye yapan işçilerin yemeği borçlu tarafından karşılanır diye bir hüküm var mıdır?

• Ziraat bankası avukatı tarafından hamallar için ödediği yemek faturasını 60 TL iken 230 TL olarak fatura ettirmiş midir ettirmemiş midir? Bunu mahkemede sehven oldu diyerek beyan etmiş midir etmemiş midir?

• Savcılığa bu durum için video kayıtları ile suç duyurusunda bulunmamıza rağmen niye takipsizlik verilmiştir.

Ben son gücüm ile devlet büyüklerimizden Cumhur Başkanımızdan benim borcumun nedenleri ile birlikte tam olarak çıkartılmasını, ödeme dökümlerimin çıkartılmasını istiyorum. Yani varsa borcumuz biz uzlaşarak ödemek istiyoruz.

Bu güne kadar devletimize 5.000 personel ile hizmette bulundum. 2005 yılından 2012 yılında ziraat bankası hukuksuz olarak işlerimi bozana kadar ne SGK ya ne de Maliyeye borcum yoktu. Ben halen tüm borçlarımı ödeyerek temize çıkmak istiyorum.

Artık dayanacak gücüm kalmadı ilerlemiş yaşım ile tüm borçlarımı ödeyerek huzurlu bir yaşam sürdürmek istiyorum. Şu an son çabalarım ile büyüklerime sesleniyorum borcum varsa çıkarın beni muhatap alın ziraat bankası ve avukatlarının üzerimdeki hukuksuzluklarına son verin. Bunlara rağmen halen borcum çıkarılmaz ve benim üzerimdeki hukuksuzluklar giderilmez ise ilahi adaletin tecelli edeceğini düşünerek başıma geleceklerden ziraat bankası ve avukatları sorumludur.

Editör: TE Bilişim