Denizli Valisi Hasan Karahan İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Karahan mesajında şunlara değindi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 98. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

İstiklal Marşı; Anadolu’da tüten son ocağın, alınan son nefesin, istiklal elde edilinceye ve hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin bir ifadesi ve Türk Milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele ve kararlılığının ilanıdır.

Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak Milletimizin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.

Hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış münevver ve mütefekkir şairimiz; Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diyerek, verilen mücadelenin büyüklüğünü en veciz şekilde ifade etmiştir.

Yüksek ahlakı, etkileyici kişiliği, toplumsal sorunları yürekten anlatışı, Mehmet Akif Ersoy’u İstiklal Marşımızın şairi olması kadar, daima milletimizin ortak bir değeri olmasını sağlamıştır.

Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy, tarihte kalmış öncü ve örnek bir kişi değil, aynı zamanda günümüzde ve gelecekte de yaşaması gereken bir kanaat önderi, fikir adamı ve tarihi bir şahsiyet olarak görülmektedir.

Dolayısıyla dünümüzü ve yarınımızı doğru okumamız için de, O’nun fikirlerini, karakterini, millet sevgisini, mücadele azmini ve bağımsızlık aşkını çok iyi anlamamız ve gelecek kuşaklara anlatmamız gerekmektedir.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif ERSOY’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum."

Editör: TE Bilişim