Denizli Haber - Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin, kadının fiziksel, psikolojik, sosyal, cinsel, ekonomik açılardan zarar görmesine sebep olan, temel hak ve özgürlüklerini kullanmasını engelleyen, özgüvenini yitirmesine ve kadınlara karşı ayrımcılığın sürmesine yol açan bir insan hakları ihlali olduğunu dile getirdi.

Kadınların eğitimde ve istihdamda eşit hakları kullanma fırsatına sahip olmasının, karar alma süreçlerinde daha fazla yer almasının, kadınların şiddete karşı zayıf ve korunmasız kalmaması açısından son derece önemli olduğunu belirten Keçeci, yaşamın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.  

Kadınların eşit haklarla, ayrımcılığa uğramadan, şiddete maruz kalmadan daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi dilekleri ile turuncu balonlar uçuruldu.

Sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımıyla gerçekleşen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde Birlikte Yürüyoruz” etkinliğine DSO Başkanı Müjdat Keçeci’nin yanısıra Denizli Barosu Başkanı Av. Adnan Demirdöğer, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ve Merkezefendi Belediyesi Kültür Müdürü Zeynep Elif Çeşme de katılımıyla destek verdi.

“Şiddete Kayıtsız Kalma” mesajıyla gerçekleşen farkındalık yürüyüşünün ardından, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde Birlikte Söylüyoruz” konseri gerçekleştirildi. Sanatçı Zeynep Casalini’nin Rolback grubu ile sahne aldığı konser Merkezefendi Kültür Merkezi Açık Hava Otoparkında yapıldı. Soğuk havaya rağmen muhteşem bir performans sergileyen Zeynep Casalini ve Rollback grubu seyircilere unutulmaz bir akşam yaşattı. AB Türkiye Delegasyonu desteği ile AB Bilgi Merkezlerinin olduğu 19 ilde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele etkinlikleri devam edecek. 

Editör: TE Bilişim