Pamukkale İlçesi’nin Topraklık Mahallesi Muhtar Adayı Savaş Sütcü, ağırlığı kadınlardan oluşun bir kadro kurdu. Kadının içinde olmadığı hiçbir işin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirten Sütcü, “Eğer göreve gelirsek, cins, ırk ayrımı gözetmeden, kimseyi kayırmadan mahallemizi hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Denizli'de bu yerel seçimlerde hiç olmadığı kadar muhtar adayı var. 662 mahallede binlerce muhtar adayı göreve talip oldu. Kimi mahallelerde aday sayısı 10’un üzerinde bulunuyor.

Bu seçimde dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise çok sayıda kadın adayın gerek muhtarlık, gerekse aza olarak göreve talip olması.

Topraklık Mahallesi Muhtar Adayı Savaş Sütcü de, kendisine kadın azaların ağırlıkta olduğu bir kadro kurdu. Kadınların içinde olmadığı hiçbir işin başarıya ulaşamayacağını belirten Sütçü, “Bu nedenle 8 kişilik aza adaylarımdan 5’i mahallemizin kadın sakinlerinden oluşuyor. Her işte kadının estetik bakış açısının, titizliğinin, ısrarlı takipçilik özelliğinin başarı ve sonuç getirdiğine inanıyorum. Biz kadromuzu oluştururken, kadın aza adaylarının ağırlıkta olmasına özen gösterdik. Şunun da bilinmesini isterim ki; aza adaylarımız göreve geldiğimiz takdirde aktif olacaklar ve Topraklık Mahallemizi hep birlikte yöneteceğiz. Cinsiyet ve ırk ayrımcılığı, hemşehricilik yapmayacağız. Kimseyi kayırmadan, ötekileştirmeden mahallemizi hep birlikte yöneteceğiz. Topraklık’a bugüne kadar hizmet eden, emek veren geçmiş muhtarlarımız ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Bu anlayışla Topraklık’a hizmet edebilmek için mahalle sakinlerimizin desteğini bekliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim