Denizli Haber - Denizli’de Kadın Hakları Koruma Derneği, Denizli Kadın Platformu, Denizli Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, CHP Merkezefendi Kadın Kolları, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüsü, Denizli Soroptimist Kulübü, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı, Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, TEÖD ortaklığında bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Kadınların yoğun katılım gösterdiği açıklamada kadın cinayetlerine dikkat çekildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Nurten Karakış “Denizli kadınları olarak dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi İstanbul'da da kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve “DUR” demek için yapılan, barışçıl, danslı protesto gösterisinde kullanılan orantısız gücü kabul etmiyoruz” ifadelerini kullanarak İstanbul’da gözaltına alınan kadınlarla dayanışma örneği gösterdi.

Karakış “Kadına karşı uygulanan şiddeti ortadan kaldırmak için tüm kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından işbirliği ve güç birliği bekliyoruz. Şiddete son diyen, yaşam hakkını savunan, kadın hakları için mücadele eden kurum, kuruluş ve kişilerin sonuna kadar yanındayız.” diyerek kurum ve kuruluşlara da dayanışma çağrısı yaptı.

Son olarak dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile hep bir ağızdan “Kadınları değil kadın cinayetlerini durdurun” denilen toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim