Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yer alan tarihi Kaleiçi Pazarında faaliyet gösteren esnaflar, her gün ayrı bir hırsızlığın yaşandığını ileri sürerek duruma tepki gösterdi. 



Pazarda peş peşe yaşanan hırsızlıklar nedeniyle endişeli ve mağdur olduklarını belirten Kaleiçi esnafı, yetkililerin çözüm bulmasını istiyor. Son olarak, 5 Şubat’ta bir ayakkabı tamircisinin örsünü, kuruyemiş dükkanından da yaklaşık 6 bin TL değerinde Antep fıstığı, fındık ve badem çalan hırsızlar, esnafın uykularını kaçırıyor. Emeklerini çalınmasından dolayı büyük üzüntü yaşayan esnaflar, bir an önce güvenlik önleminin alınmasını istiyor.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINSIN"
Kaleiçi Pazarında manavlık yapan Mehmet Yılmaz, "Geçen günlerde, benim meyve satarken kullandığın arabayı çaldılar, montumu çaldılar, arkadaşın iki çuval fasulyesini çaldılar. Biz, yetkililerin burada bir önlem almasını istiyoruz. Artık bir çaresine baksın, güvencemiz yoktur. her gün bir yere giriyorlar, geçen gün fıstıkçının oraya girdiler, yarın başka yere girecekler. Güvenlik önleminin alınmasını istiyoruz, esnaf olarak mağduruz, yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

"GÖZÜMÜZ HEP ARKADA KALIYOR"
Hırsızlara karşı dükkanlarına demir yaptırdıklarını belirten ayakkabı ustası İsmail Yalçın, "Arkadaşın manav arasını çalmışlar, pazartesi günü bir baktım bizim örs yok. Güvenlik kamerasını incelerken, hırsızın kuruyemiş dükkanını delerek kullandığı örs, benimkiymiş. Gözümüz arkada kalıyor. Her yeri demir yapıyoruz ama buradaki arkadaşlar da mağdur oluyor. Daha önce karakol varken hiçbir şey olmuyordu. Şimdi ne karakol var, ne polis var, ne bekçi var, ne de bir güvenlik önlemi var. Zaten hırsızlara ceza yok, o zaman yapacak bir şey yok. Esnaf olarak mağduruz, acaba yarın ne götürecekler diye endişeleniyoruz" diye konuştu.

"HIRSIZLAR SERBEST BIRAKILIRSA ESNAFI TEHDİT EDİYOR"
Hırsızlık olaylarının sürekli yaşandığını belirten kuruyemişçi İrfan Zeren, "Biz güvenlik kamerasından yakalıyoruz. Ama 3 gün sonra, 5 gün sonra tekrar serbest bırakılıyor. Bu insanlar tekrar geliyor, tekrar hırsızlık yapıyor. Her gün farklı dükkanlarda hırsızlık yapıyorlar. Bugün bizim olur, yarın bir başka dükkan, burada hırsızlık olayları arttı. Güvenlik önlemi yeterli derecede yok. Artık bu konuya kim el atıyorsa bir önce atsın, burada esnaflar mağdur. Bunlarının cezalarının olması lazım, çünkü eğer serbest bırakılırsa esnafı tehdit edecek" ifadelerini kullandı.

"BU İŞİ GAYET AÇIK VE PERVASIZ BİR ŞEKİLDE YAPIYORLAR"
Hırsızlara karşı küçük tezgahında 20 tane kilit bulunduğunu belirten bakliyatçı Ümit Barutçu, "Burası akşamları çok savunmasız durumda kalıyor. Hiçbir güvenlik önlemi yok, hiçbir caydırıcı tedbir yok. Gayet rahat bir şekilde toparlayıp gidiyorlar. Bir iki değil, sürekli olarak bunu yapıyorlar. Bir iki bekleyip yakaladık, karakola teslim ettik. Mahkeme sürecinde bile bir sonuç elde edilemiyor, çünkü caydırıcı bir suçu yok. Oldukça mağduruz, en azından belirli aralıklar devriye gibi, ışıklandırma gibi, bekçi gibi bir şeyler düşünülmesi lazım. Biz esnaf olarak çok şeyin yanında olmak istiyoruz ama gerekli desteği alamıyoruz. Hırsızlıkla ilgili benim iki tane mahkemem var. Yetkililerden anlayış ve yardım bekliyoruz. Bizim dışımızda çok yaşayan var. Gayet açık ve pervasız bir şekilde yapıyor" dedi.

Editör: TE Bilişim