Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevkedildi. Bölgedeki muhabirlerin bildirdiğine göre şehitler ve yaralılar var. Otobüste çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu belirtiliyor. 
Bölgeden gelen bilgilere göre patlamadan etkilenen otobüste şehitler ve yaralılar var.

Görgü tanıkların iddiasına göre halk otobüsünün yanına yaklaşan bir araçta patlama meydana geldi.  Şehit ve yaralılar olduğunu belirten Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari'nin bildirdiğine göre "Terör saldırısı olduğu netleşti. Görgü tanıkları 71 (Kırıkkale) plakalı bir araç olduğunu belirtiyor.  Otobüs, hareket halindeyken bir araç geliyor ve bombayı patlatıyor. İddialar bu yönde. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir açıklama yok. Kampüs alanı ile olay yeri arasında bir kilometre kadar bir mesafe var. Yaralılar hem fakülte hastanesine hem diğer hastanelere gönderiliyor. Bunun bir terör saldırısı olduğu netleşti. Patlama otobüsün sol tarafında gerçekleşiyor. Tüm yaralılar olay yerinden alınıp hastaneye götürüldü." 

Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari'nin bildirdiğine göre  patlamada şehit ve yaralılar var. Ensari "Patlama bir terör saldırısı gibi duruyor. Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Şuan güvenlik önlemleri alınıyor. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsünü savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Patlamanın, otobüsün çarşı iznine çıkan askerleri aldığı sırada gerçekleştiği belirtiliyor.

Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

DHA, olayın bombalı araçla düzenlenen bir saldırı olduğunu bildirdi.

Öte yandan, RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim