Denizli Haber - Son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyetlerle büyük bir ivme kazanan Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin değerlendirileceği ve Kazakistan’daki yatırım ve iş imkânları ile Türk iş insanlarına sunulan desteklerin katılımcılara aktarılacağı toplantıya Kazakistan Ankara Büyükelçisi Sayın Abzal Saparbekuly ve EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren katılım gösterecekler.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Sayın Abzal Saparbekuly, “Kazakistan, geleceğe dönük stratejik planlamalarla beraber Türk yatırımcılara yönelik imkânları sunarken, her türlü kolaylığı sağlayacağı sözünü vermektedir. Ülkelerimiz yatırım hacimlerini istikrarlı şekilde daha da arttırması, ekonomik hareketliliği sürekli olarak canlı ve hızlı tutmaları için gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı karşılıklı olarak memnuniyet içerisindeyiz. Denizli’de gerçekleştirdiğimiz toplantının Kazakistan’da yapılacak başarılı yeni yatırımlara vesile olacağına inancımız tamdır” dedi.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “Kazakistan ile Türkiye arasındaki diplomatik, ticari ve ekonomik ilişkilerimiz ortak kültürümüzle beraber daha da güçlenerek devam etmektedir. İş birliklerimizi arttırmak ve bu ilerlemeye katkı sağlamak amacıyla, etkili sonuçlara vesile olan toplantılarımızın bir yenisini de Denizli’de gerçekleştireceğiz. Kazakistan’ın Türk yatırımcılara verdiği önemi ve yatırım imkânlarını detaylı bir şekilde anlatma fırsatı bulacağız” dedi.

AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, “Türkiye-Kazakistan ilişkileri sağlam temeller üzerinde yükselmekte, ortak kültürle beslenmektedir. Kazakistan’ın mevcut ekonomik ve ticari potansiyelini Denizli’de iş insanlarımıza aktarmak ve bu yönde çalışmalar yürütmek üzere bu etkinliği gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Hayırlara ve başarılara vesile olacağına inanıyoruz’’ dedi.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Denizli ziyareti kapsamında; Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile de bir araya gelecek.

Editör: TE Bilişim