% 88 civarı bir katılım ile 50 Milyona yakın vatandaşın sandık başına gittiği seçimde, Yüksek Seçim Kurulu’nun gün sonunda yaptığı açıklamaya göre 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN olarak ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle eş zamanlı olarak yapılan milletvekili seçimlerinde de AKP, 293 milletvekilini meclise göndererek mecliste de lider parti pozisyonuna yerleşti.

Demokrasi timsali dediğimiz ve örnek aldığımız ülkelerde dahi elde edilemeyen bir katılımla gerçekleşen seçimlere, ülke insanımızın bu değeri vermesi, önemli bir demokrasi olayıdır.

Diğer taraftan yeni anayasa gereği Başkanlık sistemi ile yaşamaya başlayacak ülkemizin, bu sisteme nasıl ve ne şekilde uyum sağlayacağı, ayrıca nasıl bir yönetim tarzı oluşacağı da merak konusudur. Bir diğer önemli nokta da, parlamentoda AK Partinin meclis tasarrufları için özellikle MHP’ye olacak olan ihtiyacı nedeniyle nasıl bir ilişki kuracağıdır.

Temenni ederim ki; gerçekten önemli karar ve tasarrufların yapılacağı bu dönemde gerek Başkanlık gerekse Parlamento uyumlu çalışarak gerekli ve yeterli yasaları ve uygulamaları çıkararak ülke yönetiminde başarılı olurlar. Şimdi toplumsal uzlaşma içinde reform zamanı. Yeni meclisimiz katılımcı kanun yapma, etkin denetim ve partiler arası uzlaşmaya dayalı yeni bir çalışma geleneği oluşturmayı başarırsa, kısa zamanda ülkemizin çok hızlı yol alacağını düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim