Basın açıklamasına Türk İş' e bağlı sendikalardan Belediye İş Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan, TEKSİF Denizli Temsilcisi Recep Oktay, Çimse İş, Ağaç İş, Güvenlik İş, Toleyis sendikalarından temsilciler katıldı. Basın açıklamasını okuyan Türk İş Denizli İl Temsilcisi ve Çimse İş Denizli Şube Başkanı Yakup Çetin, bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat olmadığını ifade ederek bu değişikliği kabul etmediklerinin altını çizdi.

İşçilerin zaten düşük olan ücretlerinde kayıplar yaşadığını ifade eden Çetin; "İşçiler yaşam mücadelesi vermektedir. İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi çalışma hayatının huzurunu bozmuştur" dedi.

"KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZ"
Türk İş'in kıdeme ilişkin genel kurul kararını hatırlatan Çetin alınan kararın arkasında olduklarını bir kez daha vurguladı. Çetin açıklamasının devamında şunları söyledi: "Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk İş'in kırmızı çizgisidir. Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi bu hakkın tasfiyesi ya da zayıflatılmasına yönelik her girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim