Denizli Çevre Konut Yapı Kooperatifleri Birliği’nin  seçimli olağan genel kurulu yapıldı.

Denizli Çevre Konut Yapı Kooperatifleri Birliği’nin seçimli  olağan genel kurulu Denizli Ticaret Odası (DTO)  toplantı salonunda gerçekleştirildi. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda başkanlığa İnşaat Mühendisi  Mehmet Akköse seçildi.

Genel Kurulda Birlik Başkanı Nazmi Çolak, görev yaptığı sürede Birliğin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde İnşaat Mühendisi Mehmet Akköse oy birliği ile 4 yıllığına Çevre Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanlığına  seçildi. Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Muhsin Yılmaz ve Samet Sezer getirildi.

Seçimin ardında bir konuşma yapan Akköse, kooperatifçiliğin önemine değindi. Akköse,   “Kooperatifler, etkinliklerinin merkezine insanı koyarlar. Bu nedenle, kooperatifçilik, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması açısından önemlidir. Kooperatifler birliği olarak gerçekleştirmeye çalışacağımız amaçlar; konut üretimine yönelik çalışmalar da öncülük etmek, üye kooperatiflerin çıkarlarını korumak, ekonomik, toplumsal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, hesap ve işlemlerini denetlemek ve kentleşmenin sağlıklı oluşumuna katkıda bulunacağız.’’dedi.,

Kooperatiflerin sorunlarına da değinen Akköse, “ Kooperatiflerin sorunlarını başlıklar halinde gruplayacak olursak; Eğitim, bilinçlendirme ve araştırma faaliyetlerindeki yetersizlikler, örgütlenme ve kooperatifler arası işbirliği sorunu, sermaye yetersizliği ve finansmana erişim sorunu, denetim ve imaj sorunu, kurumsal ve profesyonel yönetim eksikliği, mevzuat ve uygulamadan kaynaklanan sorunlar şeklinde sıralayabiliriz. Birlik olarak bunların çözümü konusunda üye kooperatiflere gerekli destekte bulunacağız’’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim