Köpeğiniz için hangi köpek mamasının faydalı olup olmadığını anlamakta zorluk mu yaşıyorsunuz? Nihayetinde piyasada yerli ve yabancı onlarca farklı marka var. Bu markaların bir kısmı belli bir segmentte ürünler çıkartırken, bir kısmı yavru, yetişkin, küçük ırk, proteinli gibi birçok farklı türde üretim yapabilir.

 Konserve köpek maması veya kuru köpek maması almadan önce, mamalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız gerekebilir. İşte köpek maması seçiminde bilinmesi gerekenler:

Köpeğinizin günlük aktivitesi, cinsi, üreme durumu ve yaşını göz önünde bulundurun:

Köpek markalarının birçoğu, üretim için cinse ve yaşa göre üretilir. Köpeklerin yaşına istinaden ihtiyaç duyduğu besin öğeleri değişiklik gösterebilir. Köpeğinizi günde kaç saat gezdiriyorsunuz? Köpeğiniz kısır mı? Cinsi ne? Bunun gibi sorabileceğiniz birçok sorudan sonra seçiminizi yapmaya özen gösterin. Eğer satın aldığınız mama, bazı fiziksel reaksiyonlara sebep oluyorsa, veteriner hekime uğramanızda fayda var.

Bazı markaların mamaları köpek cinsine göre formüle ettiğini unutmayın. Ayrıca bazı cinslerin balık ve tavuk gibi besinlere karşı hassasiyeti bulunur.

Kilo hassasiyetine odaklanın:

Eğer köpeğiniz, yaşıtlarına ve ortak cinslere oranla daha fazla kiloluysa, muhtemelen mama seçimini yanlış yapıyorsunuz.  Sağlıklı beslenen köpekler, obizete gibi sağlık sorunlarından kaçınabilir. Bazı markalar gıdaları cinse göre formüle eder, ancak çoğu yalnızca küçük cins formüller ile büyük cins formüller arasında ayrım yapar. Buradaki farklılıklar esas olarak mama boyutuyla ilgilidir, ancak köpeğinizin rahat ve güvenli bir şekilde yemek yiyebilmesi önemlidir.

Ambalajını okuyarak içeriğini kontrol edin:

Paket içerisinde mamanın kalori, enerji ve protein miktarı yazar. Ayrıca mamaların üzerinde yer alan “Sığır Eti”, “Tavuklu” gibi yazılar, mamanın besin bileşenlerinin ana değerlerini gösterir. Bazı durumlarda köpeklerin alerjik durumları, besin ihtiyaçları ve yaşını göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Tahılın köpeğinize yararlı olup olmadığını öğrenin:

Tahıl oranı yüksek köpek mamaları, diğer mamalara göre daha ucuz olduğu için tercih sebebi olabilir. Ancak bu tip mamalar, köpeklerin sindirim sisteminde sıkıntılara sebep olacaktır. Yüksek miktarda alerji söz konusu değilse, genelde büyük sorunlara sebep olmaz ancak oran çok önemlidir.

Yeterliliğini kontrol edin:

Petshop mağazalarında çok çeşitli ürün seçenekleri bulunur. Eğer satın aldığınız kuru mamaların besleyicilik açısından yeterli olduğunu düşünmüyorsanız, konserve köpek mamaları ile takviye yapmak iyi fikir olacaktır. Yavru köpeklerin sağlıklı gelişim için özel diyetlere ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Güvenilir markalara odaklanın:

Her sektörde olduğu gibi köpek maması sektöründe de seçim yapmanızı zorlaştıracak çok çeşitli ürün gamları bulunur. Petshoplarda bulunan herhangi bir mama markasını satın almadan önce internet üzerinden köpek sahiplerinin yorumlarını kontrol edin. Güvenilir olmayan markalar, fiyat performans açısından iyi sonuçlar vermeyebilir. Evcil hayvanınız için en iyi ürünleri uygun fiyatlarla UygunPetGross’tan alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim