Bakan Sema Ramazanoğlu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığınca Erzurum Palandöken’de düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Semineri'nin açılışına katıldı.
 

"Korumamız altında bulunan 14 bin çocuğumuza eğitim, sağlık, barınma ve iaşe olmak üzere her türlü imkanı sağlıyoruz''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, bakanlığının bütçesinin 1,3 milyar liradan 25 milyar liraya çıkarıldığını belirterek, "Korumamız altında bulunan 14 bin çocuğumuza eğitim, sağlık, barınma ve iaşe olmak üzere her türlü imkanı sağlıyoruz. Şimdi onları kültür ve sanatla da buluşturuyor geleceğe hazırlıyoruz. Yurt modelinden ev modeline geçtik" dedi. 

Bakan Sema Ramazanoğlu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığınca Erzurum Palandöken’de düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Semineri'nin açılışına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, yönetimde alınan her kararın, verilen her hükmün eşitlik terazisinden geçirilerek icra edilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Ramazanoğlu şunları kaydetti:

"Bu açıdan baktığımızda, yardıma muhtaç iki aileye de yardım yapmak eşitlik, yardım yaparken de ailelerdeki kişi sayısına ve ihtiyaç miktarına göre yardımın yapılması ise adaleti ifade eder. Bakanlık olarak Aile Sosyal Destek Projesi ile hayata geçirmek istediğimiz model, bu esasa dayanmaktadır.'' 

 

Bakan Sema Ramazanoğlu, hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na özel bir önem verdiğini dile getirdi. Bakanlık olarak, toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere toplumun tamamının sorumluluk sahalarında yer aldığını belirtti.

Bu arada, toplantı sonunda bir gazeteci fenalaştı. Rahatsızlanan gazeteciye ilk müdahaleyi Bakan Ramazanoğlu yaptı.   Ramazanoğlu, otel lobisinde istirahat ettirilen gazeteciyi, çıkışta da ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı.  

Bakan Ramazanoğlu, seminerin ardından Erzurum Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti. Burada otizm ve down sendromlu çocukların el işi faaliyetlerini inceleyen Ramazanoğlu, çocuklarla yemek yedi. 

Yemek sonrası çocukların söylediği şarkıları dinleyen Bakan Sema Ramazanoğlu, merkezden ayrılırken işitme engelli bir grup çocukla da işaret diliyle konuştu.

Editör: TE Bilişim