Kyani ve MLM Terminolojisi

 

MLM dünyasına yeniyseniz bir an önce öğrenmeniz gereken birçok kısaltma ve meslek jargonu vardır. Ödeme planını, şirket hiyerarşisindeki tüm detayları ve elbette ürünleri etraflıca kavramak gibi bir MLM’le çalışmaya dair temel bilgileri edinmek için yapmanız gereken bunları öğrenmektir. O halde kafa yormak ve Google’da saatlerinizi harcamak yerine bu kısa yazıyı okuyarak başlayın.

Kyani MLM

Bu terim, Çok Katlı Pazarlama yerine kullanılan bir kısaltmadır. MLM için farklı adlandırmalar bulunmaktadır. Bunlar arasında ağ pazarlama, doğrudan satış, tavsiye pazarlaması, ev-ofis gösterilebilir. Başka isimlerde de karşımıza çıkabilir elbet, ancak bunlar en yaygın olarak kullanılanlarıdır. Bazı insanlar MLM şirketlerinin piramit şeması olduğunu iddia etmektedir. Oysa piramit şemaları tamamen yasa dışı oluşumlardır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, MLM adı altında çalışan piramit şemalarını ortaya çıkarmak için rutin olarak endüstriyi izlemektedir.

Kyani Distribütör

Bir MLM’in üyesi olduysanız, artık resmen, Kyani gibi bir şirketin iş ortağı oldunuz demektir. Her MLM, bu görevi farklı şekillerde adlandırmaktadır. Danışman, pazarlama uzmanı veya bireysel satış temsilcisi olarak biliniyor olabilirsiniz. Fakat her ne denirse densin sorumluluğunuz basittir: satış yapmak. Ürünleri satmak. Hizmetleri satmak. Ardından ürün ve hizmetleri satması için başkalarını yetiştirmek.

Kyani Alt Grup

Alt grubunuz, aynı ürün ve hizmetleri satan ve hiyerarşide sizin altınızda bulunan satış görevlileridir. Altınızdaki insanlar ürün ve hizmetler sattıkça siz de onların kârından bir parça kazanırsınız. Bu insanlar, başkalarını işe aldıkça ve kendi alt sıralarını oluşturdukça işiniz gitgide büyüyecektir. Bu nedenle MLM dünyasında alt sıranızı ciddi anlamda genişlettikten sonra kazanç elde etme potansiyeli yüksektir.

Kyani Hat

Hat, alt sıranızın bir parçasını tanımlamaktadır. Çalıştığınız MLM şirketinin ödeme planına bağlı olarak alt sıranızı yalnızca aşağıdan yukarı doğru değil, aynı zamanda yanlara doğru genişletmeniz teşvik edilebilir. Alt sıranızdaki dallardan hepsi birer hattır. Alt sıranızda ne kadar çok hat olursa her ay düzenli gelir elde etme, teşviklerden yararlanma ve bonuslara ulaşma potansiyeliniz o ölçüde artacaktır. 

Kyani PV

Bu kısaltmanın açılımı kişisel hacimdir (personalvolume). gibi Çoğu MLM şirketi, distribütörlerinden müşterilere satılmak üzere veya kendi kullanımınız için belirli bir miktarda ürün satın alınmasını ister. Distribütörler genellikle ürünleri toptan fiyatına veya en azından normalde müşterilere sunulmayan fiyatlar üzerinden alabilirler. Bazı durumlarda PV yerine BV (Bonus Hacmi) veya İş Hacmi terimleri kullanılabilir.

 Kyani Bonus Havuzu

Bonus havuzu, MLM’in elde ettiği kârdan en üst seviyelerdeki distribütörleri düzenli olarak ödüllendirmek için kullanılan bir parçadır. Bonus havuzu genelde sadece belirli bir zaman diliminde belirli bir seviyeyi aşmış kalifiye distribütörlerin kullanımına açıktır. Katılmayı düşündüğünüz MLM’in gereksinimlerini iyice araştırdığınızdan emin olun.

Kyani Araba Bonusu

ve diğer bazı MLM şirketleri, bu bonusu sağlamaktadır. Araba bonus programı, çoğu zaman belirli bir seviyeye eriştikten sonra bedava araba sahibi olacağınız şeklinde tanıtılır. Gerçekte ise ücret ödemeden bir araba sahibi olmak yerine, size arabanın kira ödemeleri için aylık ödenek sağlanmaktadır. Araba sizin adınıza kayıtlı olacaktır ve ödemeyi devam ettirmek kendi sorumluluğunuzdadır.

Bunlar, yalnızca MLM dünyasını anlamak için gerekli temel bilgilerdir. Herhangi bir sorunuz varsa bunu sponsorunuza veya distribütör olarak kaydolmanıza yardımcı olan kişiye yöneltmelisiniz. Bu kişiler, kendi alt gruplarınızı oluşturmaya başlamanız ve başkalarına yardım etmeye devam etmeniz için takip etmeniz gereken yolu size göstereceklerdir.

 

Editör: TE Bilişim