Denizli Merkezefendi İlçesindeki Ornaz Vadisi bölgesinden yürüyüş yapmak için çıkan 5 genç erkek şahıs dağda mahsur kaldı. Jandarma'dan yardım isteyen grup yaklaşık 8 saatin sonunda kurtarıldı.

Denizli'nin Merkezefendi İlçesinin Başkarcı Mahallesi'nden Ornaz Vadisi mevkisinden yürüyüş yapmak için çıktıkları bildirilen 5 genç erkek şahıs, Altındere Köyü sınırları içerisinde, dağlık ve sarp arazi olan bölgede, hava koşullarının elverişsiz olmasından dolayı mahsur kaldılar. Dağlık arazide mahsur kalan 5 genç telefon ile 112 Acil Çağrı Merkezine kaybolduklarını ve yardım istediklerini belirttiler. Bunun üzerine bölgeye Jandarma, AFAD, TRAC, DAK, İHH Arama Kurtarma ve PAKDOS ekipleri sevk edildi.

Ekipler dün akşam 19.00 sıralarında 5 genç ile irtibat sağlayarak, dağlık ve sarp arazi olan bölgenin girişine kadar araçlar çıktılar. Jandarma ve diğer gönüllü ekipler ortak operasyon ile saat 20.00 sıralarında şahısların gönderdiği konuma, zorlu arazi şartlarından dolayı yollarına yaya olarak devam ettiler. Ortak operasyon sayesinde 23.00 sıralarında, yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüşün ardından, Altındere Köyü sınırlarının içerisinde kalan dağlık alanda şahıslara ulaşıldı. Şahıslar bölgeden aynı güzergahtan yaya olarak ekipler ile birlikte sağlıklı bir şekilde indirilerek, yaklaşık 8 saatlik arama kurtarma operasyonuna son verildi.

Editör: TE Bilişim