Merakla beklenen YAŞ kararları açıklandı!

Alınan son dakika haberine göre YAŞ kararları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde YAŞ kararlarını açıkladı. Peki YAŞ kararlarına göre hangi isimler kaldı , hangi isimler değişti? İşte YAŞ kararı listesi...


Terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin neden olduğu gelişmeler nedeniyle Cumhuriyet tarihinin en önemli Yüksek Askeri Şura toplantılarından biri bugün yapıldı. Şura’da önemli kararlar alındı. Darbe girişiminin ardından komuta kademesinde köklü değişkilki yapılmadı. TSK’nın ilk beş numarası içindeki 4 isim aynı görevde kaldı.Son dakika alınan habere göre YAŞ kararları az önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı. 

İşte kritik YAŞ toplantısı ardından oluşan yeni komuta kademesi;

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak

Deniz Kuvvetleri Komutanı Recep Bülent Bostanoğlu

Donanma Komutanı Veysel Kösele

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hasan Küçükakyüz oldu

3’ncü Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Orgeneral Tahir Bekiroğlu

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar

İkinci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel

Birinci Ordu Komutanı, Musa Avsever

Kalın, kararları, okumasının ardından "milletimize, ordumuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bir günde karar çıktı

Her yıl 1- 4 Ağustos tarihleri arasında yapılan ve ağırlıklı olarak general – amiral olacak albaylar ile bir üst rütbeye terfi edecek generallerin durumunun ve ordudan ihraçların görüşüldüğü YAŞ toplantısı, bu yıl darbe girişimi nedeniyle olağanüstü bir atmosferde yapıldı.

Toplantı öncesi ihraç

Yüksek Askeri Şura toplantısının yapılacağı günün bir gün öncesinde gece çıkarılan kanun hükmünde kararname ile 149 general – amiral, bin 99 subay ve 436 astsubay TSK’dan ihraç edildi. Yani bu personelin rütbeleri söküldü.

Çankaya Köşkü’nde yapıldı

Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında ilk kez Genelkurmay karargahının dışında Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık katıldı. Orgeneral rütbesindeki bütün generaller şuranın üyesi. Ancak  Akın Öztürk ile Adem Huduti, TSK’dan ihraç edildikleri ve gözaltında oldukları için toplantıya katılamadı. EDOK Komutanı Kamil Başoğlu ile  Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı İhsan Uyar da istifaları nedeniyle toplantıda yer almadı.

Editör: TE Bilişim