Denizli Haber - Kökleri 1977 yılına uzanan Denizli merkezli Mercan Kimya, mum, ağaç, kozmetik, tekstil, kauçuk, pil, kağıt, inşaat ve otomotiv gibi 20’den fazla sektör için 44 çeşit parafin, parafin emülsiyonları, hidrowax ve vazelin  üretiyor.  Grup şirketleri Dermokim Kimya, Cosmer Kimya ve Romanya’da kurulu Rowax Global ile 5 kıtada 85 ülkeye ihracat gerçekleştiren Mercan Kimya, 45 yıllık tecrübesiyle dünya pazarlarında daha güçlü olabilmek, rekabetçi gücünü artırabilmek için halka arz kararı aldı.

HALKA ARZ GELİRİ ŞİRKETLERİN GÜÇLENDİRİLMESİNDE KULLANILACAK.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun halka arz onayı verdiği Mercan Kimya’nın 20 milyon TL nominaldeğerli payları Borsa İstanbul’da halka arz edilecek.1 TL nominal değerli payların 8,81-10,46 TLfiyat aralığından satışa sunulacağı halka arz sürecinde, 20-21 Mayıs tarihlerinde eşit dağıtım yöntemiyle talep toplanacak. Mercan Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, halka arzdan gelecek fonun tamamını şirketlerin daha da güçlendirilmesi için kullanmaya karar verdiklerini söyledi.

20’DEN FAZLA SEKTÖRE PARAFİN VE EMÜLSİYON ÜRETİYOR

45 yıllık iş tecrübesiyle kimya sektörüne 4 şirket kazandırdıklarını belirten Salgar, “Çalışma arkadaşlarımla dürüstlüğü ve ülkemize yararlı üretimler yapmayı ilke edindik. Ülkemize döviz kazandırmak, istihdam yaratmak ve üretmek için çalışıyoruz. 20’den fazla sektör için 44 çeşit parafin ve emülsiyon üreterek ulusal ve uluslararası pazarlarda şirketlerin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.Konusunda uzman teknik ekiplerimiz ve Türkiye’de parafin konusunda ilk ve tek olan Ar-Ge Merkezimizdeki çalışmalarımızla sektörlere değer katmaya devam ediyoruz. Turquality belgemizle Mercan Kimya’nın daha çok ülkede tanınmasını sağlıyoruz. İhracatımızı artırmayı hedeflerken sektörümüzdeki teknolojik gelişmeleri de yakından takip ediyoruz”diye konuştu.

“ANADOLU SANAYİCİSİNE CESARET VERMEK ARZUSUNDAYIZ”

Mercan Kimya’nın vizyonunun kaliteli ürünleri, fiyat politikası ve ürün çeşitliliği ile dünyada tanınan ve aranan bir şirket olma hedefiyle büyümek olduğunu dile getiren Gültekin Okay Salgar, “Doğru kalite doğru fiyat oranını sağlayarak, daha çok sektöre dokunmak ve müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılamak misyonumuz oldu. Dünya pazarında daha güçlü konumlanabilmek ve rekabetçi gücümüzü artırmak, Avrupa’nın kimya devlerine ’Biz de varız’ demek için şirketimizi halka arz ediyoruz. Bununla birlikte Anadolu sanayicisine örnek olmak ve cesaret vermek arzusundayız. Bizim ölçeğimizdeki şirketlerin Dünya pazarlarında güçlenmesi için Borsa’da işlem görmesi ve kurumsallaşması gerekiyor. Biz büyük ölçüde kurumsallaşmamızı sağladık, şimdi Borsa’ya ‘merhaba’ diyoruz”  açıklamasını yaptı.

“İŞİMİZİN BAŞINDA ŞİRKETLERİMİZİ BÜYÜTMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Salgar,  20 – 21 Mayıs tarihlerindeyapılacak talep toplama için tüm yasal süreçleri tamamladıklarını ifade etti, “Eşit dağıtım yöntemi ile adil olmayı benimsedik. Şirket ortakları olarak halka arzdan sonra bir yılortaklık hisselerimizi satmamayı taahhüt ettik. Ülkemize ve bizi tercih edip yatırım yapacak, halka arza katılacak herkesehayırlı olmasını diliyorum. Bu sorumluluk bilinciyleher zaman olduğu gibi işimizin başında olmayı ve şirketlerimizi büyütmeyi sürdüreceğimizi önemle belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim