Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği protokolü (MEİS) Denizli Çalışma Grubu, 3.toplantısını gerçekleştirdi.  Toplantıda, Kamu spotları hazırlanarak meslek lisesi veya meslek yüksekokulu mezunu tekniker ve teknisyen gibi mesleklerin özendirilmesi yönünde karar alındı.

PAMUKKALEHABER

İş arayanların istihdam edilmelerini ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesi, işsizlere mesleki eğitim verilerek, meslek edinmelerini sağlamak, ÇSGB, İŞKUR ve TOBB arasındaki işbirliğinin kapsamında oluşturulan Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Denizli Çalışma Grubu, 3.toplantısını gerçekleştirdi.

İŞKUR İl Müdürlüğünde yapılan toplantıya,  İŞKUR  Şube Müdürü Atilla Çakır, DSO’dan İsmail Tillem, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Alparslan, Denizi Ticaret Borsası’ndan  Uğur Tanrıverdi,  Babadağ Ticaret Odası’ndan  Pervin Karaöz katıldı. 

Toplantıda meslek lisesi veya meslek yüksekokulu mezunu tekniker ve teknisyen gibi mesleklerin özendirilmesi amacıyla, bu kişilerin hayatlarından kesitler sunan kamu spotları hazırlanması için TRT, ÇSGB ve RTÜK’e öneride bulunulması konusunda karar alındı. 

İşsizliğin azaltılması amacıyla uygulanan ve sektörde çırak olarak çalışan personele yönelik ücret desteğinin asgari ücrete eklenerek verilmesinin daha teşvik edici olduğunun değerlendirildiği toplantıda ayrıca, yine işsizliğin azaltılmasında etkili bir yöntem olan girişimcilik programlarının ve destek sistemlerinin daha kapsamlı bir yapıya kavuşturulması ve yeni bir sistem oluşturulması gerektiği, bu konuda ilgili bakanlıklara öneri götürülmesinin uygun olacağının üzerinde duruldu. 

Editör: TE Bilişim