Denizli Haber - Toplantıya, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ve Denizli Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Yeşilpınar katıldı.

Denizli Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmış olan firma temsilcileri, öncelikle faaliyet alanları hakkında Milletvekili Ahmet Yıldız’a kendilerini tanıttılar. Toplantıda Çardak OSB’nin mevcut durumu eksikleri ve yapılması talep edilen eksiklikler dile getirildi. Denizli Çardak Özdemir Sabancı OSB’nin son durumu hakkında Milletvekili Ahmet Yıldız’a bir sunum yapıldı.

Yapılmakta olan yatırımların ve devreye giren işletmelerin en yoğun talepleri doğalgaz oldu. Özellikle metal sektöründe önemli bir enerji kaynağı olan doğalgazın, Denizli Çardak Özdemir Sabancı OSB’ndeki müteşebbis ve yatırımcıların en önemli sorunu olduğu ortaya çıktı. Çünkü öngörülen yatırım projelerinin doğalgazı göz önünde bulundurarak yatırım yapmayı planladıkları belirtildi. Her sektör için önem arz eden enerji kaynağı doğalgaz sorununun çözümüyle yapılacak olan yatırımların da hız kazanacağına vurgu yapıldı.

Sunumun ardından Milletvekili Ahmet Yıldız, sanayicilerimizin dile getirdiği taleplerin takipçisi olduğunu belirtti. Yıldız, Denizli Çardak Özdemir Sabancı OSB Yönetimi tarafından muhtemel doğalgaz talepleri de göz önünde olmak suretiyle geniş kapsamlı bir rapor hazırlanmasını ve bu rapor ile birlikte BOTAŞ, Enerji Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı’na ilgili taleplerin yapılmasını ifade etti.

Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, istihdam teşvikleri hakkında firmaları bilgilendirdi. Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, “Biz sanayicilerimizin her zaman yanındayız. Bizim yapabileceğimiz bir şey olduğunda her zaman kapımızı çalın” dedi.

Editör: TE Bilişim