DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 19 Mayıs kutlamaları kapsamında 700 öğrencinin katılımıyla "Ay yıldız ve 100. yıl" koreografisi oluşturuldu.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılını kutlamak amacıyla lise öğrencilerden oluşan ekiple okul bahçesinde koreografi düzenlemek için çalışma başlatıldı. Beden eğitimi öğretmeni Süleyha Topaloğlu Tarım öncülüğünde 700 öğrenci, okulun bahçesinde 10 gün hazırlık yaptı.

Hazırlıkların ardından öğrenciler 19 Mayıs Marşı eşliğinde, gökyüzünden bakıldığında "Ay yıldız ve 100. yıl" yazısı oluşturacak şekilde düzenlenen koreografiyi uyguladı. Sosyal medyada da paylaşılan koreografinin görüntüleri beğeni topladı.  Okul müdürü Muslu Canlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın 100. yılını kutladıklarını ve bugüne özel bir etkinlik yaptıkları için gururlu olduklarını söyledi.

Canlı, "Beden öğretmenimizin fikri çok güzeldi ve hemen uygulamaya geçtik. Çalıştık ve gerçekleştirdik. Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının ardından tam yüz yıl geçti ve başardığı pek çok güzel şeyler var. Biz de öğrencilerimizle birlikte ona yakışan bir anma yapmak istedik." diye konuştu.

Beden eğitimi öğretmeni Süleyha Topaloğlu Tarım ise bu anlamlı güne yakışan bir iş ortaya koyduklarını, öğrencilerinin de büyük heyecan duyduğu tablonun izleyenleri gururlandırdığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim