Denizli Haber - Denizli’de bir yayın organında dün Merkezefendi Belediyesi ve meclis üyeleri hakkında bir takım haberler yer aldı. Belediyenin vermiş olduğu ruhsatı konu alan haberle ilgili Merkezefendi Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Osman Tığ açıklama yaptı. Tığ açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“4 Şubat 2021 tarihinde basın yayın kuruluşunda çıkan haberle ilgili açıklama yapmak gereği hasıl olmuştur.

Habere konu parsellerin toplamı 1795 metrekare olup mevcut halinde 1436 metrekare yapılaşma hakkı bulunmaktadır. Söz konusu imar değişikliği ile yapılaşma hakkı aynen korunmuş, yani kütle artışı yapılmaksızın, bitişik bina dikkate alınarak plan bütünlüğüne bağlı kalacak şekilde, tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilmiştir. Ayrıca parsellerin 359 metrekaresi otopark alanı olarak ayrılarak kamuya telkin edilmesi kararı alınmıştır.

İYİ Parti meclis üyeleri olarak bizim önceliğimiz aldığımız kararlarda kamu yararının gözetilmesidir. Özel sektör yatırım olsa da eğitim ve sağlık tesisi alanları ile ilgili ilçemizde yaşayan 320 bin vatandaşımızın herhangi birinden gelecek plan değişiklik talebi, yasa ve yönetmeliklere aykırı olmadığı sürece, talep sahibinin kim olduğu bakılmaksızın, şehircilik hakkaniyet ve iyi niyet ölçülerinde değerlendirilir ve karar verilir.

Biz meclis üyeleri niyet okuyucu olamayız. Özel sektör yatırımlarında her imar değişikliği sonrası yapı sahibinin hangi müteahhit, hangi mimar, hangi mühendis ve hangi yapı denetim şirketi ile çalışacağı konusunda, bizlerin ne ilgisi ne de bilgisi olur.

Ancak meclis üyelerinin 5393 sayılı kanunda belirtilen görev ve yetkilerine, sorumluluklarına, yapamayacakları işlere dikkat etmeleri ve belediye meclis üyeliğine halel getirecek durumlardan uzak durması gerektiğini bilmeleri ve ona göre hareket etmeleri gerekir”

Editör: TE Bilişim