Özel PEV Okullarından muhteşem gala. Tüm hünerlerini sergileyen öğrenciler performanslarıyla konukları büyülediler.

Özel PEV Okullarının gala gecesi EGS Kongre ve Kültür merkezinde yapıldı. Kurucu temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, vakıf temsilcileri, okul yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede ilkokul, ortaokul ve lise kademesi öğrencilerinden oluşan 126 kişilik ekip sahne aldı.Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk, gençlik ve askerlik hayatından kesitler sunan öğrenciler izleyicilerden tam not aldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı ışığın izinde yürüdüklerini bir kez daha gösteren PEV Koleji öğrencileri, yetenekleriyle bir kez daha örnek oldular.

Türkiye’nin farklı yörelerinden sergiledikleri halk oyunları ile izleyenleri adeta yerlerine çivileyen PEV ekibi, salonda bulunanları Türkiye coğrafyası üzerinde düşsel bir yolculuğa çıkardı. Koreografi gereği hiç ara vermeden birbiri ardına sahneye çıkan öğrenciler, grup uyumları ve disiplinleri ile izleyenlerden büyük beğeni topladılar.

Kafkas, Solo, Mardin, Bursa, Artvin, Seymen, Teke, Zeybek gibi oyunlarla kültürel zenginliklerin gözler önüne serildiği gecede, Özel PEV Okulları Türk kültürünü tanıyan ve seven nesiller yetiştirmek konusundaki duyarlılığını bir kere daha gözler önüne sermiş oldu. Gecenin sonunda, gala programının hazırlanmasında emeği geçen Özel PEV Okulları Beden Eğitimi ve Dans Öğretmenleri Mustafa Tuncer, Mustafa Bozkayalar ve Erdal Aktürk’e Kurucu temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder tarafından çiçekleri verildi.

Editör: TE Bilişim