Pamukkale Örenyeri  giriş ücretlerinin artmasına bir tepki de CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’dan geldi. Basmacı: “Türkiye’de enflasyon yüzde 8, Ören yeri girişlerine yapılan zam yüzde 40. Enflasyon yoksa bu kadar zam neden?” diye sordu.

2016 için müze ve ören yerleri giriş ücretlerine yüzde 400’e varan oranlarda zam yapılmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Melike Basmacı: “ ‘Turizm kan ağlıyor. Teşvik çıkartmak lazım’ diyeceksin ardından giriş ücretlerine zam yapacaksın. Bu kadar tutarsız bir turizm politikası olmaz!. Tur’larla ülkemize gelen turistler,  bu tür yerlere ucuza girip, geziyor.  Ülke vatandaşlarımız gezemiyor. Yapılan zamlar, Türk insanına oralarda sizin ne işiniz var deyip, kültür mirasımızı unutturmaya çalışmak değil de nedir?” dedi.

Dünyası mirası ve doğa harikası Pamukkale’ye Denizlililerin giriş ücretlerinin yüksekliği nedeniyle 5-10 yıldır gidemediğini ifade eden Basmacı, “Pamukkale, 15 yıl önce yurttaşlarımızın hafta sonlarını piknik ve havuzlara girerek vakit geçirdikleri, şehir dışından gelen misafirlerini gezdirebildikleri çok güzel bir yerdi. Herkes hafta sonu oraya koşar, yorgunluğunu atardı. Girişler ücretli yapıldı. Denizli insanı adeta cezalandırıldı. Bu da yetmedi, dar gelirliye sen gitme! Evinde otur. Der gibi  zam yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı burayı işleten kurumla bağlantıya geçerek, zam kararını yeniden gözden geçirmelidir. Yerliye pahalı, yabancıya bedava Turizm olmaz. Pamukkale bizimdir, Denizli halkınındır. İlimizde yaşayan vatandaşlarımız Beyaz Cennete bedava girmelidir. Giriş ücreti kaldırılmalıdır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim