Pasvak yemek hizmeti vermeye başladığı ilk yıldan itibaren Ramazan davetlerinin adresi olmuştur. Kimi 10 kişi, kimi 500 kişi; kimi dar aile, kimi bir derneğin üyeleri olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin iftar davetleri için Pasvak’ı tercih ediyor olması, 20. Yıla doğru uzanan bir geçmişe sahip. Bu davetlerin hizmetinden memnun kalan misafirlerin hacı karşılama, asker uğurlama, nişan, sünnet, doğum günü, mevlüt vb organizasyonlar için Pasvak’ın bahçesini ve hizmetini talep etmeleri kendiliğinden oluşan bir durum olmuştur.

Zamanla anlaşılmıştır ki toplumun bazı kesimlerinin yemekli ve sade törenler yapabilmek için açık ve kapalı mekanlara ihtiyacı vardır. İşte bu talepten hareket ederek Pasvak, Merkezefendi ilçesinde kapalı ve açık mekanı olan bir tesis yaptı. Tesisin tam olarak bitirilmesine daha vakit olmakla birlikte, bahçesi yemekli organizasyonlar için hazır hale getirildi. Bu süreç biricik kızım Elif Topuz’un nikah törenine denk gelince, kurumun bir yöneticisi olarak tam olarak neyi kastettiğimizi gösterebilmek bakımından, Pasvak’ta nikah töreni yapmak fikri bana cazip geldi. Benim bu fikrimden bağımsız olarak dünürüm Yusuf Ülkü bey aynı teklif ile gelip, gençler de kabul edince, biricik kızımın nikah törenini Pasvak’ta yaptık.

Daha önce de belirttiğim gibi, Pasvak’ın Bağbaşı’ndaki mekanında dar imkanlarla birkaç nikah töreni yapılmıştı. İlk defa bu kadar geniş katılımlı ve farklı bir konsept ile nikah töreni yaptık. Farklı konsepten kastım canlı müzik olmamakla birlikte, kayıttan çalınan birkaç parça eşliğinde yarım saat kadar, gelin ile damadın dansı, onlara çiftlerin eşlik etmesi, Erik Dalı vb oyun havaları ile biraz deşarj ve nihayet geleneklerin yaşatılması bakımından zeybek oynanması nikahımızı bir toya çevirmiştir.

Nikah akdini gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye başkanımız Osman Zolan’a, Nikahımıza gelerek şahitlik yapan İyi Parti milletvekili Yasin Öztürk’e, Başkan yardımcımız Ali Değirmenci’ye teşekkür ederim.

Nikah törenimize katılarak bizi onurlandıran PAÜ Rektör vekili Prof Dr İbrahim Kısaç’a, Pamukkale Belediye başkanımız Avni Örki’ye, Baklan Belediye başkanımız Yusuf Gülsever’e, HSYK üyesi Alp Alpaslan abime, Milli Eğitim müdürümüz Süleyman Ekici’ye, Ticaret Borsası Başkanımız İbrahim Tefenni’ye, Türk Ocağı başkanım Turgut Tok’a, Meclis başkanımız İbrahim Yayan’a, DRT ve Denizli Metropol medyaya teşekkür ederim.

İstanbul’dan gelen fakülte arkadaşlarıma, İzmir’den kalabalık bir grup halinde gelen Buca Lisesi yatılı okul arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Kendileri ile Zeybek oynamaktan büyük keyif aldım. Yeri gelmişken Toyumuzun bir zeybek gösterisi ile şenlenmesini sağlayan Aysiad Başkanım Mahmut Çatlık’a özel teşekkür ederim.

Cenazeler ve düğünler insanların buluşmasına vesile oluyor. Yıllar sonra gördüğümüz akrabalar ve dostlar, 41 yıl sonra gördüğüm lise arkadaşım örneğinde olduğu gibi.

Bu dönemin düğünlerini önü arkası kovid pandemisinin tehdidi altında geçen, kısa zaman aralığına yığılmış düğünler olarak hatırlayacağız. Bu vesile ile aynı gün oğlunu evlendiren Çal Belediye Başkanımız Fethi Akçan’ı tebrik eder, gençlere bir ömür mutluluk dilerim.

Gelemediği için mazeret bildiren, çiçek gönderen davetlilere, Pasvak yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ederim. Bizlerin bu mutlu gününü bizimle birlikte yaşayarak bizlerin mutluluğunu katladınız. Yazıma Şerif Kutludağ Hocamın gençler için yazdığı akrostiş şiir ile son vereyim…

ELİF ile BUĞRA’ya
Eylül’de başladı bu yazı ELİF ile
La-mekan sevdalar yazmak için gönül defterine
İlahi bir düzen içreyken alem
Farkındalığın imzasını atmak için BUĞRA ile

Böyle günlerde yapılırdı atların kuyruklarına TOPUZ
Uğruna sevdalanırken ÜLKÜ-lere
Garbın afakında yol alırken güneş
Rengarenk duygular kaplayınca her yanı
Annelerin duası ile kıyılırdı nikahlar

Editör: TE Bilişim