1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle PAÜ Hastanesi Poliklinik girişinde düzenlenen AMATEM Kermesine yoğun ilgi vardı.

Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından 5 Mart 1920’de İstanbul’da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay’ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.Türkiye’de ilk modern ruh sağlığı hastanesini kuran, akıl ve sinir hastalıklarının çağdaş yöntemlerle tedavisinde öncülük eden Dr. Mazhar Osman Uzman’dan bu yana alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelede sağlık çalışanları olarak üzerimize düşen görevi PAÜ Hastanesi olarak Psikiyatri Anabilim Dalı AMATEM kliniğinde sürdürmekteyiz.

Psikiyatri AD.Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Toker Uğurlu Amatem etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu ; 18 yaş ve üzeri erkek ve kadın hastalara hizmet veren kliniğimizde alkol ve madde kullanım bozuklukları ilaç tedavilerine ek olarak bireysel ve grup psikoterapileri, psikodrama, uğraş tedavileri, spor, hasta ve ailelere yönelik SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı) psikoeğitimleri ve psikososyal rehabilitasyona yönelik etkinlikler (kermes, sinema, kahvaltı, spor müsabakaları vs…) yapılmaktadır. Son iki yıldır düzenli olarak yaptığımız Yeşilay Haftası AMATEM Kermesi- mizde hem hastalarımızın ürettiği ürünleri sergilemek, psikososyal rehabilitasyonlarına katkı sağlamak, kliniğimizi tanıtmak hem de alkol-madde bağımlılığı üzerine toplumsal duyarlılığı artırmak amaçlanmaktadır dedi.

Başhekim Prof.Dr.İbrahim Türkçüer kermese ilgi gösteren hasta ve yakınlarına, tüm hastane çalışanlarına , kermeste emeği geçen herkese teşekkür ederek geleneksel olarak her yıl bu kermesi düzenleyeceklerini belirtti ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınların gününü kutladı.

Editör: TE Bilişim