Denizli Haber - PAÜ, Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) işbirliği ile 3-7 yaş arası özel eğitim gereksinimli olan çocukları buluşturan “Pamukkale Üniversitesi Minik Sporcular Projesi”nin bu yıl devamı olan Oyuna Devam Hayata Devam adlı Projesi, PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şehmus Aslan yürütücülüğünde yüksek lisans öğrencisi Ezgi Hazal Uygur ile birlikte hayata geçirildi.

2020 yılında ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen COVID-19'un dünya çapında yayılması, günlük yaşamının normalliğini altüst ederek, toplumları sosyal mesafeye ve kendi kendine izolasyona zorlaması, sporun da artık daha bireysel ve daha izole bir ortamda yapılmasına neden oldu. Salgın sebebi ile vakitlerinin çoğunu evlerinde geçirmek zorunda kalan özel gereksinimli çocukların online platformlardan, doğru egzersiz programı ile spor yapmalarını hedefleyen Doç. Dr. Arslan, yüksek lisans öğrencisi Ezgi Hazal Uygur ile birlikte ‘Oyuna Devam Hayata Devam’ sloganıyla bir egzersiz destek programını hayata geçirdi. Çocukların motor becerilerinin gelişiminin sürdürülebilmesi için toplamda 28 saatlik bir egzersiz programı hazırlayan Doç. Dr. Şehmus Aslan proje hakkında şunları söyledi: “Özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklarımızın salgın koşullarından çok etkilendiğini gözlemledik ve özel gereksinimli çocuklarımıza nasıl ulaşabiliriz, onlar için neler yapabiliriz diye düşünerek çocuklara online tabanlı aktivite yaptırma fikri ile projeyi hayata geçirdik.

Özel gereksinimli çocuklarımıza uzaktan erişim yolu ile evde hareket eğitimini sağlayacak bu egzersiz destek programını “Oyuna Devam Hayata Devam” sloganıyla başlattık. 4-7 yaş özel eğitim gereksinimli 30 çocuğumuza motor becerilerinin gelişimine, öz bakım becerilerinin gelişimine ve farkındalığı artırmak amacıyla uzaktan eğitim öğretim süresince 14 hafta süreli, haftada 2 gün bir saat uygulamayla motor becerilerinin gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Böyle bir projeyi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Proje için desteklerinden dolayı başta Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a ve malzeme desteğini sağlayan TÖSSED’e ve çok kıymetli özel gereksinimli çocukların velilerine teşekkür ederim. TÖSSED tarafından sağlanan oyun ekipmanları projeye katılan özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından verildi.”

Minik Sporculara Ekipmanları, Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan Tarafından Takdim Edildi

Proje kapsamında egzersiz yapacak olan özel gereksinimli çocukların kullanacakları spor ekipmanları, minik sporcular ve ailelerine, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından takdim edildi. Pandemi koşulları göz önüne alınarak kısıtlı bir katılımla ve gerekli tedbirler alınarak düzenlenen etkinlik, PAÜ Kapalı Spor Salon’unda gerçekleştirildi. Törende kısa bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan, özel gereksinimli çocuklarla ve aileleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu projenin çocukların geleceğe hazırlanması konusunda önemli olduğunu belirtti. Pamukkale Üniversitesi olarak böyle bir proje ile özel gereksinimli çocukların fiziksel ve motor becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Prof. Dr. Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak, özel gereksinimli çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak farklı projelere imza atmaya devam edeceklerini hatırlattı.

Editör: TE Bilişim