Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’a akademisyen dostları ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve Prof. Dr. Ünal’ın çalışmalarından derledikleri armağan kitabının takdim töreni gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal ve ailesi ile birlikte akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’ın özgeçmişini öğrencisiBalıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyde Güneş Yağcı’nın okuması ile devam etti. Program sırasıyla; müzik dinletisi,Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’ın hayatı ve eserleri slayt sunumunun izlenmesi, programa katılamayan meslektaş ve öğrencilerinden görüntülü mesajların izlenmesi ile sürdü.

Programın ikinci kısmı ise Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’ın Osmanlı Arşivine Katkısı konulu panel ile devam etti. Panelin ardından programda Prof. Dr. Nurgül Bozkurt’un Türk Tarihi Araştırmaları adlı armağan kitabının takdimi gerçekleştirildi.

Programda teşekkür konuşması yapan Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal şunları kaydetti: ‘‘Benden önce konuşan akademisyen arkadaşlarım ve öğrencilerim beni anlatırken bazı şeyleri o kadar abarttılar ki neredeyse ben de kendimi tarihçi zannedeceğim. Akademik hayatım boyunca çok çalıştım bir şeyler üretmeye gayret ettim. Böylesine güzel bir çalışma hazırlayan akademisyen dostlarıma ve öğrencilerime ayrıca bugün burada olan herkese çok teşekkür ederim.’’

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile tören sona erdi.

Editör: TE Bilişim