Ram Fiyatları

Bilgisayar kullanımının artması ile birlikte insanlar artık kullandıkları bilgisayarların hızlı çalışmalarını istiyor. Bilgisayarın hızını arttıran parçalardan bir tanesi olan RAM bir diğer adı ile önbellek parçası bilgisayarın geçici olarak hafızasında tutması gereken bilgilerin tutulduğu yerdir. Ram fiyatları ön bellek boyutlarına göre değişmektedir. Yani ne kadar fazla bellek o kadar fazla para demek. Eğer bilgisayarınızın mevcut durumundan daha hızlı çalışmasını istiyorsanız ram belleğinizi yükseltmekle işe başlayabilirsiniz. Ancak unutmamanız gerekir ki sadece ram değiştirmek bilgisayarınızı hızını arttırmayacaktır. Ram belleğinizi değiştirerek bilgisayarınızın işlemleri daha rahat yapmasını sağlamış olacaksınız. Düşük ram bilgisayarınızın diğer parçalarının performansını da etkiler.

Ram Bellek Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Ram Fiyatlarına Nereden Bakılır?

Öncelikle ram bellek almadan önce bilgisayarının üzerinde takılı olan ram bellek modelini ve türünü kontrol etmeniz gereklidir. Ayrıca fiyat karşılaştırma sitelerinden ile ilgili araştırma yaparak ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Mevcut rakam belleğinizin DDR, DDR2 ve DDR3 seçeneklerinden hangisi olduğunu ve hızını kontrol edin. Aksi taktirde yanlış türde alacağınız ram bellek bilgisayarınızı çalıştırmayacağı. Bilgisayarınız üzerindeki ana kartta muhtemelen iki adet ram yuvası vardır. Ancak bu bilgisayarınızın üzerine istediğiniz kadar RAM takabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bilgisayarınızın özelliklerinden maksimum kaç gb ram desteklediğini öğrenmelisiniz. Bu bilgileri edindikten sonra ram almaya hazırsın. Örneğin bilgisayarınızda 2 gb ram var ise ve bilgisayarınızı güçlendirmek İstiyorsanız ikinci bir 2gb RAM alarak bilgisayarınıza takabilirsiniz. Unutmayın direk 4 GB RAM bellek takmak yerine iki tane 2'şer gb RAM bellek takmak daha sağlıklı olacaktır.

RAM Bellek Fiyatları Ve Modelleri Nedir, Nereden Alınır?

Eğer tüm bilgileri öğrendiğiniz ve ram bellek almaya karar verdiyseniz sizleri hesap ram fiyatları bulabileceğiniz  adresi ile tanıştırmak istiyoruz. Hesaplı ve uygun fiyatlar ile incehesap sayfasından RAM bellek sipariş verebilirsiniz. Eğer kargo bedeli ödemek istemiyor iseniz sipariş tutarınızın 150 TL ve üzeri olması gerektiğini hatırlatırız. Bu yüzden kargo bedeli ödememek için RAM ile birlikte diğer ihtiyaçlarınızı da satın alabilirsiniz.

 

Editör: TE Bilişim