Pamukkale Üniversitesinin genel anlaşmalar, Erasmus ve genel programları kapsamında farklı ülkelerden Pamukkale Üniversitesine gelen 39 değişim programı öğrencisi, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile Bağbaşı Yaylası’nda keyifli bir gün geçirdi.

Geziye, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Fatih Mehmet Demir, idari personeller ve Kazakistan, Romanya, Slovakya gibi Avrupa ve Türkî Cumhuriyetlerden değişim programı ile gelen öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Bağ ile birlikte teleferikle Bağbaşı Yaylası’na çıkan öğrenciler bir yandan eşsiz manzaranın tadını çıkarırken bir yandan da sohbet etti.

Bağbaşı Yaylası’nda Denizli Büyükşehir Belediyesine ait tesiste öğle yemeği yiyen öğrenciler, daha sonra yaklaşık 1400 metre yükseklikte bolca fotoğraf çektirip unutulmaz bir gün geçirdiler.

REKTÖR BAĞ İLE DAMAT HALAYI OYNADILAR

Pamukkale Üniversitesinde öğretim görmenin yanında Türk dilini ve kültürünü de tanıyan öğrenciler öğrendikleri zeybek ve halay gibi yöresel oyunları birlikte oynarken Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ öğrencilerle damat halayı çekip coşkularına ortak oldu.

REKTÖR BAĞ: “TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITMAYI HEDEFLİYORUZ.”

Gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ; Pamukkale Üniversitesi olarak dünyanın farklı ülkelerinden öğrencileri her yıl değişim programları kapsamında misafir ettiklerine değinirken, eğitim öğretim süreleri boyunca aynı zamanda Türk kültürünü ve doğal güzelliklerini de tanıtmak istediklerini ifade etti. Burada eğitim alan öğrencilerin ülkelerine güzel anılarla dönmelerini ve Türkiye’yi güzel hatırlamalarını hedeflediklerini belirten Rektör Bağ, bu tür gezilerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim