Denizli Haber - Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan üniversitenin farklı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından öğrencilerle zoom üzerinden çevrimiçi görüşmelere başladı. Görüşmelerde öğrencilerin uzaktan eğitim sisteminde yaşadıkları aksaklıkları ve öğrencilerin taleplerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, yüz yüze eğitim sistemine geçiş konusunda öğrencilerin fikirlerini alıyor.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ilk olarak Eğitim Fakültesinin farklı bölümlerden 12 öğrenci ile görüşme gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan gerçekleştirdiği görüşmede, yüz yüze eğitime geçilmesini isteyen öğrencilerin taleplerinde onları anladığını ifade ederek, pandemi sürecinde vaka sayılarında yaşanacak olası bir artış sonucu tekrardan uzaktan eğitime geçilmek zorunda kalınabileceğine dikkat çekti. Bölümler bazında öğrenci sayıları ele alındığında, bazı bölümlerde fazla sayıda öğrencinin bir arada derse girmesinin salgın döneminde vakaların artmasına ve filyasyon konusunda sorunlara sebep olabileceği söyledi. Özellikle toplu taşımalar ile kantin, yemekhane gibi farklı fakültelerden çok sayıda öğrencinin bir araya geldiği alanlarda sosyal mesafenin korunmasının zorluğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yüz yüze eğitime geçiş konusunda öğrencilerin fikirlerini aldı.

Bir saate yakın süren görüşme, en kısa sürede tekrar bir araya gelme dilekleri ile sona erdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, öğrencilerle gerçekleştireceği çevrimiçi görüşmelere daha sonra diğer fakülte, yüksekokul meslek yüksekokullarından öğrenciler ile devam edecek.

Editör: TE Bilişim