Denizli Haber - Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, DENİB’in bu yıl 5’incisini düzenlediği 'Genç Mucitler Aranıyor' İnovatif Fikirler Yarışması Ödül Törenine katıldı. Tören öncesinde, yarışmaya katılan projelerin sunumlarının yapıldığı sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, yenilikçi fikirlerini nihai ürüne dönüştüren genç mucitlerden projeleri hakkında bilgi aldı. “Genç Mucitler” ile yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Rektör Kutluhan, ortaya konan projelerin ve meydana çıkan fikirlerin gelecek adına güzel günlerin müjdecisi olduğunu kaydetti.

Rektör Kutluhan: “Bu şehir, doğasıyla, insanıyla ve ekonomisiyle gerçekten gurur duyacağımız bir şehir.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan törende gerçekleştirdiği konuşmada şunları ifade etti: “Denizli’de olmak bana büyük bir gurur veriyor. İlkokul çağında bir çocuğumuza artık sen ne olacaksın demiyoruz. Büyüyünce ne icat edeceksin diye soruyoruz. Bu soru beni gerçekten çok gururlandırıyor. Ne icat edeceksin sorusunun arkasında patron olma iddiası var. Bu da, Denizli adına gurur duyacağımız bir şey. Bu şehir, doğasıyla, insanıyla ve ekonomisiyle gerçekten gurur duyacağımız bir şehir. İnsan yaşıyor, öğreniyor ve tecrübe sahibi oluyor. Her zaman üniversitede hocalarıma da bir şey üretelim diyorum. İnsanlık yararına, hayatı kolaylaştıran, ekonomiye katkı sağlayan bir şey üretelim. Her cübbe giyen profesör arkadaşıma bir şey üretelim diyorum. Bu konuda birçok sözü alıyoruz.” dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül de takdim eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, tören sonunda toplu fotoğraf çekiminde de “Genç Mucitler”in heyecanına ortak oldu.

Editör: TE Bilişim