Denizli Haber - Sempozyumun ilk gününün akşamında düzenlenen sempozyum kabul yemeğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “Birlikte, çok kısa bir sürede çok güzel bir işe imza attık. İnşallah el birliği ile çalışmaya ve üretmeye devam ederek Üniversitemizi Türkiye’de ilk on sıraya taşıyacağız” dedi.

‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu’nun ilk günü, açılış töreni ve Mehmet Akif Çeşmesi, İstiklal Sütunu ve Cumhuriyet Dünyası Anıtları’nın açılışını ardından oturumların yanında resim sergisi açılışı, poster sergisi ve şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Öğrenciler, Sanatı Kullanarak İstiklal Marşı’nı Yorumladı

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sempozyumun ilk günü, ikinci özel oturumu öncesi gerçekleştirilen, Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun Küratörlüğünde hazırlanan ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Plastik Sanatlar Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergideki eserler ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Orhun, sergide yer alan çalışmaların resim-iş anabilim dalı olarak Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı için lisans ve lisansüstü öğrencileri tarafından yapıldığını ifade ederken, İstiklal Marşı’nın on kıtasının tamamının öğrenciler tarafından yorumlanması ile bu çalışmaların ortaya çıktığını belirtti. Sergide, plastik sanatların her dalına sergide yer verdiklerinin altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç tarafından kurdele kesiminin ardından davetliler sergiyi gezerek çalışmalar hakkında sanatçılarda bilgi aldı.

Resim sergisinin açılışının ardından davetliler, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen ve Öğr. Gör. Fazıl Akın sorumluluğunda hazırlanmış olan ‘Deneyim Perspektifi ile Poster Tasarımı: İstiklal Marşı Mekânları Sergisi’ni gezdi.

Merhum Lokman Kuzdere Unutulmadı

PAÜ 2021 İstiklal Marşı Yılı etkinlikleri kapsamında, Öğr. Gör. Havva Ergür danışmanlığında PAÜ Şiir Topluluğu tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Şiir Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri sempozyum kapsamında düzenlenen tören ile takdim edildi. Erkekler kategorisinde birinciliği elde eden ve daha sonra geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan PAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Merhum Lokman Kuzdere’nin ödülünü kardeşi, Muhammed Kuzdere, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın elinden aldı. Merhum Lokman Kuzdere’nin seslendirdiği Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine isimli şiir salonda duygusal anların yaşanmasına neden olurken konuklar, Merhum Kuzdere’yi ayakta alkışladı.

İstiklal Marşı, İki Gün Boyunca Bilimin Farklı Yönleriyle, Değerlendirildi

‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu’unda bilimin farklı alanları İstiklal Marşı’nı yorumladı ve gerçekleştirilen oturumlarda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve eserleri, farklı birçok yönüyle ele alındı. İki gün boyunca süren dört oturumda toplam 75 bildiri sunuldu. Sempozyum kapsamında ayrıca çevrimiçi platformlarda da oturumlar gerçekleştirildi.

Rektör Kutluhan: “Üniversitemizi ilk ona birlikte taşıyacağız”

Sempozyum kapsamında ilk gününün akşamında PAÜ Merkez Yemekhanesi Turuncu Salon’da bir kabul yemeği gerçekleştirildi. Yemeğe, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra sempozyum onur konuklarından 58-59. Dönem Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, dekanlar, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Denizlili iş insanı Selahattin Çınar ile sempozyum davetlileri katıldı. 

Yemekte konuklara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yapılan istişareler sonucunda, el birliği ile güzel bir sempozyum düzenlediklerini ve bu nedenle duyduğu mutluluğu ifade ederken, sempozyumun hazırlık aşamasından itibaren emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları söyledi: “Sempozyum, çok güzel geçiyor. Artık, Pamukkale Üniversitesi’nin başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Arkadaşlarımız, Hele ki Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Mevzu Bahis Vatansa Gerisi Teferruattır” sözünden hareketle bu sempozyum için sabahlara kadar çalıştılar. Gerçekten büyük bir özveri ile çalıştılar. Her birinizi tebrik ediyorum. İstiklal Marşı’mızın farklı bilim alanları tarafından yorumlanası konusunu biz, bir anda planladık. Beni gururlandırdınız, sizlerle onur duyuyorum. Bunlar başlangıç. İnşallah, Üniversitemizi daha üst seviyelere çıkartacak çalışmalara hep birlikte imza atacağız. PAÜ Yönetimi olarak, ilk günden beri Rektör Hoca yok, biz varız diyorum. Hiçbir kararı istişare yapmadan almayalım. Bir müsamereye hazırlanır gibi öncesinde provalar yaptık. Bu yüzden sizleri alkışlıyorum. Hep birlikte bir yola çıkacağız. Denizli Türkiye’de ilk onun içindedir. Pamukkale Üniversitesi’ni de inşallah ilk on üniversite arasına, çalışarak ve el birliği ile üreterek taşıyacağız.”

Yemekte ayrıca, Mehmet Akif Çeşmesi, İstiklal Sütunu ve Cumhuriyet Dünyası Anıtları’nın çok kısa bir sürede tamamlanmasında yoğun emeği bulunan projenin mimarları ödüllendirildi. Projeyi çizen, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Hafızoğlu’na ödülünü 58-59. Dönem Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü takdim etti. Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Personeli Mimar Ahu Aydar’a ödülünü Denizlili iş insanı Selahattin Çınar takdim etti. Anıtların yapımında yoğun mesai ve emek harcayan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Öğr. Gör. Bülent Şahan ise ödülünü Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın elinden aldı.

Editör: TE Bilişim