Denizli Haber - “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanımızın kurtuluş mücadelesinde üstün askeri bilgi ve ileri görüşlülüğü ile dahi bir komutandır. Kurtuluş Savaşı’nın ardından yeni kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin inşasında, Türk milletinin inancı ve desteğini arkasına alarak gerçekleştirdiği inkılaplar ile dünyanın sayılı büyük devlet adamlarından biri olarak tarihe adını yazdırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘en büyük eserimdir’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, bu aziz toprakların dört bir yanını, gerek kurtuluş mücadelesi sırasında gerekse sonrasında adım adım gezmiştir. Yurt gezilerine son derece önem veren Atatürk, özellikle cumhuriyetin ilanından sonra çıktığı gezileri cumhuriyet rejimini yerleştirme, eğitim, sağlık, ekonomi gibi sorunları gidermek adına halkla bir araya gelmek olarak gerçekleştirmiş, gittiği her yerleşim yerinde halkın büyük bir ilgisi ve sevgisi ile karşılaşmıştır.

Gerçekleştirdiği bu ziyaretlerden biri olan Büyük Ege Gezisi kapsamında, 4 Şubat 1931 tarihinde, ilimizi ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, burada Denizlili vatandaşların yoğun sevgisi ve ilgisi ile karşılaşmıştır. Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 90. yıl dönümünde aynı sevinç ve gururu bizler de yaşamaktayız. Atatürk’ün en büyük hedeflerinden biri olan ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkma yolculuğunu benimsemiş, her kurumu ile bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Denizlimiz inanıyorum ki dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de bu vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün, bir gece konakladığı ve oldukça memnun ayrıldığı bir kent olmanın verdiği gururla, çalışmaya devam edecektir.

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler de önem verdiğimiz konuların başında gelen kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile işbirliklerimiz ve projelerimizle, başta ilimiz olmak üzere ülkemizin bilim, sanayi, teknoloji, sağlık, eğitim, sanat ve spor gibi farklı alanlarda kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim