Denizli Haber - “Sosyal hayattan iş hayatına, toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerimiz, bu alanlardaki sunduğu katılarla engellerin yalnızca beyinlerde olduğunu her defasında bizlere göstermektedirler. Engelli bireylerin toplum hayatında yaşadıkları sorunlara karşı ilgili bir tavır içinde olmak, bu sorunların giderilmesine yönelik somut adımlar atmak insanımıza ve toplumumuza olan saygımızın da bir göstergesidir.

Engelli bireylerin fiziki imkânları doğrultusunda sahip oldukları güçleri nihai bir ürüne dönüştürmeleri, onların yaşam sevinçlerini kaybetmemelerini, aynı zamanda hayata dört elle sarılmalarını sağlayacaktır. Engellerini aşan, sanattan spora, bilimden sanayiye, eğitimden iş hayatına önemli başarılar elde eden bu bireylerin verdikleri mücadele takdire şayandır. Engelli bireylerimizin tüm bu mücadeleleri ve elde ettikleri başarılardaki en büyük pay hiç şüphe yok ki onların fedakâr, özverili, yüreği sevgi ve şefkat oldu ailelerine aittir. Engelli çocuk ve bireylerimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her zaman yanlarına olan kıymetli engelli yakını ailelerimize bu vesileyle bir kez daha gösterdikleri sevgi, şefkat ve emek için teşekkürlerimi sunuyorum.

Engelli bireylerin huzur ve refahı için sorunlarının çözümünde toplumun her kesimine önemli sorumluluklar düşmektedir. Onların hayatın her alanında varlık göstermeleri için kamu kurum ve kuruluşları ile toplum sıkı iş birliği içinde olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri, şüphesiz toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Unutulmamalıdır ki bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir.

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, engelli ya da engelsiz ayrımı olmadan tüm öğrenci ve personelimizin yerleşke ve fakültelerimizdeki imkânlardan eşit oranda yararlanabilmeleri adına karşılaştıkları zorlulukların çözüme kavuşturulmasında tüm çözüm yollarını kullanmaya, Pamukkale Üniversitemizin engelli bireylerinin her zaman yanlarında olmaya, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile engelli vatandaşlarımızın toplum içinde var olma konusunda gerekli hassasiyetin artırılmasında katkısı olan Devletimizin ve tüm özel sektör kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerimize ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor; engelli bireylerimize aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum”

Selam ve saygılarımla”

Editör: TE Bilişim