Denizli Haber - Sadık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Cihan Mersin, “Şirket olarak, eğitim ve öğretimin öneminin farkındayız. Bu bilinçle geleceğimiz olan gençlerimizin eğitim hayatına destek olabilmek adına her alanda yatırımı büyük bir mutlulukla yapmaya devam ediyoruz.

Nitelikli iş gücünün ekonomiye kazandırılması için mesleki teknik eğitim kurumlarının önemi büyük.  Meslek lisesi öğrencileri teknik bilgi ve becerilere sahip ara eleman, teknisyendir.  Genel olarak gözlemlediğimizde mesleki teknik liselere olan ilginin düşük olduğunu görüyoruz. Otomotiv sektöründe de bu eksikliği bire bir yaşıyoruz. Sektörlerin,  günümüz teknolojisine, gelişmelere göre yetişmiş ara eleman bulma konusunda en büyük kaynağı mesleki okullardır.

Ayrıca meslek liselerinin önemi pandemi sürecinde bir kez daha vurgulandı. Maske, dezenfektan, koruyucu siperlik gibi en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin üretimi, temini konusunda başarılı bir süreç geçiriyorlar.

Mesleki teknik liselerde en önemli konu, teorik bilgileri uygulamaya da geçirmektir. Günümüz teknolojisine göre yetişmiş bireyler için uygulama koşulları önemli. Valiliğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, teknik meslek lisesi müdürlerimiz bu konuda çok duyarlılar.

Biz de bugün burada Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile mesleki teknik eğitime destek faaliyetleri kapsamında okula bağışlanan Fluence ZE araç teslim töreni için bulunmaktayız. Çağımızın otomobili olan elektrikli araçlar ile ilgili uygulamalı eğitime önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.  Grup olarak sosyal sorumluluk projelerimizde büyük ağırlığı eğitime veriyoruz.  Aile büyüklerimiz adına bulunan okullarımız var. Geleceğimiz olan çocuklara, gençlere eğitim için yapılan yatırımların çok kıymetli olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. “ dedi.

Editör: TE Bilişim