Denizli HaberBilindiği üzere koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm ülkemizde olduğu gibi Pamukkale Üniversitesi’nde de uzaktan eğitime devam etmekte iken DSHMYO gibi hem uygulama hem de teorik eğitimi içinde barındıran, sağlık hizmetlerinde önemli görevler üstlenecek kişilerin yetiştirildiği kurumlar eğitim ve öğretimlerini aralıksız sürdürmekte. Yüz yüze eğitimin yanı sıra öğrencilerin bizzat ambulans ekipmanlarında uygulama ve acil sağlık istasyonlarındaki staj döneminde bire bir ambulans ekipleri ile vakaya çıkmaları da ciddi önem arz etmektedir. Bu sebeple, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İlk ve Acil Yardım programı öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerinde kullanılmak üzere bir adet eğitim ambulansını PAÜ’ye bağışladı.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından hibe edilen tam donanımlı ambulansın, öğrencilerin eğitimine olumlu katkılar sağlayacağını ifade eden Denizli Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Hülya Çetin, yapılan bu çalışmalarla uzaktan eğitim alan öğrencilerin ambulans içerisinde bulunan ekipmanlarını iş akış şemasına göre uygulamaları ve daha iyi tanımaları bununla birlikte yüz yüze eğitim modeline geçiş yapıldığında uygulama becerileri kazanmalarının amaçlandığını kaydetti. Prof. Dr. Çetin: “Okulumuza sağladıkları katkılardan dolayı İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Berna Öztürk’e, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Gürcan Güven’e ve Denizli Acil Sağlık Hizmetleri personellerine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “İşbirliklerimiz ile ilimize, ülkemize ve bilimin gelişimine katkı sağlamaya, eğitim öğretim kalitemizi üst noktalara çıkarmaya devam edeceğiz”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Zorlu pandemi koşullarında sürdürdüğümüz uzaktan eğitime İl Sağlık Müdürlüğümüzün verdiği desteklerinin yanında Üniversitemize sağlanan hibe desteği Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerimizin eğitimlerinde önemli yol kat etmelerini sağlayacaktır.  İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ile yapacağımız işbirliklerimiz ile İlimize, ülkemize ve bilimin gelişimine katkı sağlamaya, eğitim öğretim kalitemizi yükseltmeye devam edeceğimize inanıyorum. Kurumlararası ilişkilere katkısı büyük olan, İlk ve Acil Yardım Programına vermiş oldukları desteklerinden dolayı başta Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Berna Öztürk olmak üzere emeği geçen tüm herkese teşekkürlerimi sunarım.”

Editör: TE Bilişim