SEVİM SAY- YAZ-AR-BİR’in düzenlediği geleneksel Denizli şiir günleri “29. Şiirini Al da Gel Etkinliği” Türk Ocakları Salonu’nda düzenlendi.

Sadık Dağdeviren’in programı açmasıyla başlayan programın ardından, açılış konuşmasını Yaz-Ar-Bir Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat yaptı. Tat konuşmasında “Şiirini Al da Gel” etkinliğimizin 29’uncusunu düzenledik. Her ay etkinliklerimize il içinden veya il dışından özel konuklarımızı davet ediyoruz, onlarda kendi alanlarında çalışmalarını belirli bir süre içerisinde anlatıyorlar. Bu günkü özel konuğumuz Orman Mühendisi Rasim Çetiner ise bizlere Denizli’de ki endemik bitkileri anlatacaklar.” dedi.

DENİZLİ’DEKİ ENDEMİK BİTKİLER ANLATILDI

Orman Mühendisi Rasim Çetiner, sinevizyon eşliğinde çekmiş olduğu endemik bitkilerin fotoğraflarını paylaşarak Denizli ve çevresindeki dağlarda bulunan endemik bitkilerden ve hayvanların yaşamlarından bahsetti. Kendine ait 60 bin endemik bitki fotoğrafı olduğunu da belirten Çetiner,   araştırmaların genellikle yabancılar tarafından yapıldığını anlatarak sunumunu tamamladı.

ŞİİRLERDE BAYRAK VE VATAN SEVGİSİ İŞLENDİ

Yunanlı AB Milletvekilinin Türk bayrağımıza karşı yaptığı saygısızlığına tepki olarak, programda şiirlerin konusu genellikle bayrak ve vatan sevgisi üzerine oldu. Şairlerden; Hüsamettin Tat, Ünal Şahinler, Musa Akın, Ahmet Özdaş, Mehmet Akdağoğlu, Mehmet Gökçe, Serdar Gedizlioğlu, Mehmet Aslan, Mustafa Demirci, Ali Tuluk, Sadık Dağdeviren, Sami Şimşik, Mustafa Öz, İsmail Gökçe, Veli Aykar, Ahmet Çölgeçen, Reyhan Pervanlar, Hasan Eren, Muharrem Özçelik, Mesut Akdağ, Özlem Gündoğdu, Hüseyin Çomak, Esma Nur Çomak, Kadir Yatağan, Selami Arıkan, Ayşe Nur Akıllı şiirlerini okurken, şiir aralarında Hasan Arzuman ve Gümüşdereli Mehmet de Sazı ve sözü ile programa katkı sağladılar. YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat’ın katılım belgelerini takdim etmesiyle program sona erdi. “30. Şiirini Al da Gel, Denizli Şiir Günleri” programı 7 Mart 2020 Cumartesi günü düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim