Denizli Haber - Bu artışın üretim maliyetlerini, ihracatı ve enflasyonu olumsuz etkileyeceği belirtildi. Üretim kaybı yaşanmaması için sanayicinin üzerindeki enerji maliyeti baskısının azaltılması gerektiğine dikkat çekildi. Sanayicinin de fiyat dalgalanmalarından daha az etkilenmesi için enerjiyi daha verimli kullanması gerektiğine vurgu yapılan TÜRKONFED basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Dünya genelinde yaşanan enerji fiyatlarındaki hızlı fiyat artışlarının, iklim değişikliği ile mücadele için dönüşüm yakıtı olarak ön plana çıkan doğal gaza yönelik yüksek talebin ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların sonucu olarak ülkemizdeki enerji fiyatlarında da ciddi artışlar yaşanmaktadır. Özellikle doğal gazda yaşanan son fiyat artışının sadece sanayi ve elektrik üretim odaklı olması, Türk sanayisi ve KOBİ’lerinin omuzlarına ilave yük bindirmekte, halihazırda yaşanmakta olan ham madde tedariki, emtia artışları ve navlun krizi ile beraber ele alındığında büyük zorluk oluşturmaktadır.

TÜRKONFED olarak bir süredir öngördüğümüz ve kamuoyunda dile getirdiğimiz fiyat artışları, işletmelerin maliyetlerini yükseltmektedir. Endişe ile takip etmekte olduğumuz bu durumun satış fiyatlarına ve buna bağlı olarak ülkemizin amansız mücadele verdiği enflasyona olumsuz etkisi kaçınılmazdır. Bu nedenle işletmelerimizin üzerindeki enerji maliyeti baskısı azaltılmalıdır.

Diğer taraftan Türk sanayisi, verimli enerji kullanımını ne kadar artırabilir ise gelecekteki fiyat dalgalanmalarından o oranda daha az etkileneceği de bir gerçektir. Biz de TÜRKONFED olarak iklim değişikliği ile mücadele noktasında da son derece gerekli bir adım olan enerji verimliliğini önemsiyor, Yeşil Dönüşüm Komisyonumuz ile özellikle KOBİ’lerin geleceğine yönelik çalışmaları hızla sürdürüyoruz. Bu mücadelede elimizdeki en önemli iki fırsatın enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. Çünkü enerji verimliliği ile sağlanacak her tasarruf, ihtiyacımız olan enerjinin yenilenebilir şekilde ve ücretsiz tedariki anlamı taşımaktadır.

Editör: TE Bilişim