Denizli Haber - Şehir Plancıları Odası Denizli İl Temsilciliği, Tavas’ın Avdan Mahallesi’ne yapılmak istenen termik santralle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada termik santral; yaşanılan sıkıntılardan ders çıkarılmayan talihsiz bir proje olarak nitelendirildi. Açıklamada, termik santrale karşı çıkıldığı, karşı çıkmanın başlıca nedeninin ise proje alanının çevreye vereceği olumsuz etkiler olduğu ifade edildi.

 Projenin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu ve santralin yapılmak istenen yer incelendiğinde; santralin çevresinin yerleşim yerleri, tarım alanları, orman alanları, zeytinlikler ve sayılamayacak kadar çok canlıya ev sahipliği yapan alanlar olduğuna dikkat çeken şehir plancıları, santralin havaya, suya, iklime, canlılara vereceği her türlü olumsuz etkinin görülmesi ve projeden vazgeçilmesi istedi.

ÇED RAPORU ACELECİ BİR TAVIRLA HAZIRLANMIŞ

ÇED raporunun çevre düşürülmeden aceleci bir tavırla hazırlandığının belirtildiği açıklamada, “Teknolojik gelişmelerin hızla yaşanıyor olmasına rağmen yenilenebilir enerji kaynaklarına aynı oranda yönelmemiş olmamızı üzüntüyle karşılıyoruz. Tüm bunların ötesinde, uzatılan askı ve itiraz sürecini görmezden gelerek aceleci bir tavırla tamamlanan ÇED onay ve askı süreci ile ilgili olarak gerekli itirazlarda bulunacağımızı ve bundan sonraki sürecin yakın takipçisi olacağımızı bildiririz” denildi.

Editör: TE Bilişim