Denizli Atatürk İlkokulunda başlatılan proje ile öğrenciler yardımlaşma ve paylaşmanın farkındalığını yaşıyor.

Denizli Atatürk İlkokulu 2/H sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nesrin Özcan önderliğinde, -Bir Çocuğun Gülüşü, Tüm Dünyayı Isıtır- sloganıyla başlattıkları, “Sevgi Paylaştıkça Çoğalır” isimli projeyle, israfın önüne geçilerek, paylaşma ve yardımlaşma duygusu okuldaki tüm öğrencilere aşılanmaktadır.

Denizli Atatürk İlkokulu öğrenci velilerince de takdirle karşılanan projeyle öğrenciler, ihtiyaç fazlası kırtasiye ve oyuncak türü malzemelerini getirip, hazırlanan platforma koyarak ihtiyaç sahibi diğer öğrenci arkadaşlarına ulaşmasını sağlıyor. İhtiyacı olan öğrenciler güvenlik kameralarından uzak platformdan, ihtiyacı olan malzemeleri alabiliyor. Burada sağ elin verdiğini sol elin görmemesi düsturuyla yola çıkıldığı için, yardım yapan ve yardım alan kesinlikle birbirlerini görmüyor ve yardım alan da hiçbir minnet altına girmiyor.

Okul girişinde oluşturulan platformda dolapları ihtiyacı olan öğrencilerin rahatlıkla alıp kullanabilmesi için, kırtasiye malzemesi ve oyuncakla dolduran ve doldurmaya da devam edecek olan öğrenciler, almak kadar, vermenin ve paylaşmanın keyfini yaşıyor.  

Editör: TE Bilişim