SEVİM SAY - Yaz-ar-Bir (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) etkinlikleri Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre Kültür Merkezi salon 4’te her Cumartesi şair, yazar ve şiire gönül verenleri bir araya getiriyor.

Geçtiğimiz hafta Yaz-Ar-Bir Genel Sekreteri Şair Yazar Sadık Dağdeviren’in eğitimleri kapsamında düzenlenen Şiir Atölyesi’nin ilkinde şiir nedir, nasıl olmalıdır, şiir türleri ve şiir nasıl yazılır konuları ele alınmıştı. 22 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te ikincisi düzenlenen etkinlikte ise kafiye nedir konusu ele alınıp, kafiyelerle yazılmış şiirler örneklerle anlatıldı. Şair Yazar Sadık Dağdeviren’in ele aldığı konular arasında Türk halk edebiyatında hece şiiri ve yazım kuralları ile aşık edebiyatı yer aldı.

Atölye çalışmalarının yıl sonuna kadar her hafta Cumartesi günü gerçekleştirileceğini açıklayan Dağdeviren “Bu çalışmalarımızın arasında şiir yazma teknikleri, güzel şiir yorumlama, öykü yazımı, imla ve yazım kuralları, düz yazı, nesir ve roman yazma konuları teker teker ele alınıp işlenecek. Şiir Atölyesi çalışmalarımıza üye olsun olmasın herkes katılabilecek. Eğitim çalışmalarımız ücretsizdir” dedi.

Şiir Atölyesi etkinliğinde yer alan şair ve yazarlar şu isimlerden oluştu:

Hüsamettin Tat

İsmail Gökçe

Ali Tuluk

Özlem Gündoğdu

Mehmet Gökçe,

Yaşar Aydınlık

Serdar Gedizlioğlu

Sevim Say

Ünal Şahinler

Ahmet Çölgeçen

Editör: TE Bilişim