TSK, Cizre'de çıkan çatışmada yaralanan bir askerin şehit olduğunu duyurdu. 

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü üyelerine yönelik sürdürülen operasyonlarda, dün 18 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Genelkurmay'ın açıklamaları şöyle:
 
Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda, 11 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist 80’dir.)
 
Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda, bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist yedidir.) - Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce hazırlanan 20 barikat açılmış, tuzaklandığı tespit edilen altı adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir.
 
Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda, altı Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.
 
CİZRE'DE 1 ŞEHİT
 
Genelkurmay Başkanlığı, çatışmalarda 1 askerin şehit olduğunu duyurdu: 20 Aralık 2015 tarihinde saat 09.30'da Şırnak ili Cizre ilçesinde icra edilen operasyonlar kapsamında Bölücü Terör Örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir Kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmıştır. Yaralanan Kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevkedilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: TE Bilişim